Головна / Війна в Україні / Українських полонених у рф змушують казати рідним, що Україна відмовляється їх визволяти

Українських полонених у рф змушують казати рідним, що Україна відмовляється їх визволяти

Українських полонених у рф змушують казати рідним, що Україна відмовляється їх визволяти

"Бувають випадки, коли нам вдається повернути багатьох солдатів з невідомих місць. Інформація про місцезнаходження не є визначальним фактором для їхнього звільнення. Противник маніпулює сім'ями полонених, змушуючи їх дзвонити і заявляти, що російська сторона пропонує їх на обмін, але Україна не хоче їх забирати. Це відверта маніпуляція. Переговори щодо звільнення захисників Чорнобильської зони відчуження, як і всіх наших чоловіків і жінок, тривають безперервно. Ми готові забрати всіх, як тільки країна-агресор дасть на це згоду", - заявив представник штабу.

На зустрічі були присутні кілька військовослужбовців Національної гвардії з військової частини 3041, яких вдалося звільнити.

"У СІЗО мені сказали, що за державну зраду мені, як офіцеру, загрожує 15 років ув'язнення на батьківщині. Пропонували замість цього отримати російський паспорт. На всіх чинять психологічний тиск. Майже всім пропонують російське громадянство", - поділився один зі звільнених захисників.

Ті, хто повернувся, радять під час таких дзвінків, коли солдати читають заздалегідь відрепетирувані тексти, просто розповідати головні новини з України - що все добре, сім'ї живі, і все робиться для їхнього визволення.
 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини