Головна / Війна в Україні / Українські військові відбили 12 російських штурмів біля Мар’їнки - ISW

Українські військові відбили 12 російських штурмів біля Мар’їнки - ISW

Українські військові відбили 12 російських штурмів біля Мар’їнки - ISW

Українська армія активно захищається від нападів агресора і успішно проводить контрнаступи на визначених ділянках бойового фронту.

Ця інформація надається Інститутом вивчення війни (ISW).

Обстановка в Харківській та Луганській областях

У Генеральному штабі України повідомили, що російські військові формування намагалися прорвати оборону поблизу Масютівки без успіху, і не здійснювали наступні дії в районі Кремінної.

Голова Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський вказав, що українські воїни продовжують відбивати всі спроби прориву російських військових біля Новоселівського, Торського, Білогорівки та Спірного.

Російські блогери поширювали інформацію, що військові РФ проникли до Білогорівки з північного сходу і намагаються обмежити українські сили в цьому районі, а також до Масютівки. Проте ISW не змогла отримати візуальне підтвердження цієї інформації.

Згідно російських джерел, окупанти готують наступ на Сіверськ. Район Кремінної є одним з небагатьох місць на лінії фронту, де російські війська продовжують наступальні дії, тому можливе сконцентрування їх сил для атаки в цьому напрямку з метою створення умов для потенційного наступу на Сіверськ.

Росіяни стверджують, що українські сили нанесли удар з HIMARS по Алмазному в Луганській області, 28 травня. Геолокаційні знімки демонструють наслідки цього удару.

ISW

Бойові дії в Донецькій області

Станом на 29 травня, інтенсивність наступальних дій російської сторони біля Бахмуту та його околиць залишається вкрай низькою. Генеральний штаб України повідомив, що агресори проводили невдалі наступальні дії на північний схід від Оріхово-Василівки і в напрямку Іванівського. Російська сторона не веде наступу в Бахмутському напрямку.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що російські регулярні війська продовжують контролювати позиції "вагнерівців" в самому Бахмуті, а також на околицях міста. Вона додала, що українські війська тримають позиції на південно-західній околиці міста Бахмут і не здійснювали спроб просування в цьому районі 28 і 29 травня, спрямовуючи увагу на інші важливі завдання.

Російський блогер заявляв, що ЗСУ досягли певних успіхів в напрямку Кліщіївки, і російські війська атакували в районі Хромового. Генеральний штаб України повідомив, що війська ЗСУ відбили 12 російських атак біля Мар’їнки.

Згідно з повідомленнями, російські війська намагаються захопити опорні пункти українських військових поблизу Авдіївки. 29 травня, російський блогер зазначив, що агресори проводили атаки в напрямку Первомайського та Північного.

Крім того, російські війська здійснили обмежені наземні атаки на захід від Донецької області. Генеральний штаб України заявив, що російські війська проводили невдалі наступальні дії біля Великої Новосілки.

29 травня, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що російська сторона в останній час активізувала будівництво укріплень навколо Маріуполя та вивозить до міста колоди для будівництва бліндажів. Він також заявив, що український удар по околицях Маріуполя, 28 травня, призвів до гибелі 100 російських військовослужбовців і ще 40 поранених.

ISW

"Південний вектор"

Міський голова Мелітополя, Іван Федоров, повідомляє, що російські військові на окраїні Мелітополя Запорізької області продовжують влаштовувати оборонні рубежі, які достатні для розташування "військової техніки та бойових меморіалів". Він акцентує, що вони маскують свою техніку та військових в Богатирському лісу недалеко від Мелітополя.

З російських джерел ми чуємо твердження, що російські військові відбили обмежені українські розвідувальні дії на південному фронті України.

Радник голови Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Хлань на 28 травня повідомив, що чеченські військові формування невідомого походження діють на ділянці Арабатської коси в Херсонській області з метою запобігання дезертирству серед російських військ.

 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини