Головна / Війна в Україні / Українська розвідка відмовилася від масових ударів по Москві на прохання США, - звіт

Українська розвідка відмовилася від масових ударів по Москві на прохання США, - звіт

2023/04/24 - 15:19
Українська розвідка відмовилася від масових ударів по Москві на прохання США, - звіт

Секретні документи розкривають плани української військової розвідки та стурбованість американських чиновників щодо можливої ескалації конфлікту.

Українська військова розвідка планувала масові удари по Москві у річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого, але відмовилася від цього на прохання США, повідомляє The Washington Post. Генерал-майор Кирило Буданов доручив своїм офіцерам підготуватися до масових ударів усім, що є в розпорядженні ГУР.

Секретна доповідь Агентства національної безпеки США

Документи розкривають, що Україна навіть розглядала можливість морського удару по чорноморському портовому місту Новоросійськ. Американські чиновники побоювалися, що атаки всередині Росії можуть спровокувати агресивну відповідь Кремля.

Буданов стриманий Вашингтоном

За два дні до річниці, ЦРУ розповсюдило нову секретну доповідь: ГУР "на прохання Вашингтона погодився відкласти удари" по Москві. Американські чиновники розглядають напади на Росію, особливо з застосуванням американської зброї, як ризиковані операції, що можуть спровокувати Путіна на використання тактичної ядерної зброї.

Захоплення та стурбованість європейських чиновників

Приватні розмови свідчать про захоплення американських та європейських чиновників щодо Буданова. Однак, його зухвалість іноді викликає у них нервовість. У документах зазначено, що 13 лютого Буданов наказав одному зі своїх офіцерів бути готовим до операції, після чого США повторили публічну рекомендацію своїм громадянам негайно покинути Росію.

Американська розвідка стежить за Будановим

Документи також свідчать, що американська розвідка стежить за комунікаціями Буданова, що, схоже, не є новиною для нього самого. Відомство Буданова планувало атакувати членів ПВК "Вагнер" в Малі, але наразі невідомо, на якому етапі знаходиться операція в Малі та чи отримав ГУР дозвіл на виконання своїх планів.

Таємні атаки на російські сили в Сирії

ГУР також розробив плани таємних атак на російські сили в Сирії з використанням таємної допомоги курдів. Офіційні особи у Вашингтоні та Європі висловили своє зауваження щодо атак за межами території України, які, на їхню думку, перейшли межу.

Стурбованість американських чиновників щодо реакції Пекіну

Американські чиновники також стурбовані тим, що Пекін, ймовірно, розглядатиме атаки України всередині Росії як "можливість представити НАТО як агресора", і що Китай може збільшити свою підтримку Росії, якщо вважатиме ці атаки "значними".

Зміцнення російсько-китайського союзу

Занепокоєння американських чиновників стосується також можливого зміцнення російсько-китайського союзу внаслідок українських атак на російську територію. Таке зміцнення союзу між двома державами може ускладнити міжнародну ситуацію та збільшити напруженість у відносинах між західними країнами з Росією та Китаєм.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини