Головна / Україні запропоновано вступ до НАТО: Єнс Столтенберг заявив про підтримку на саміті у Вільнюсі

Україні запропоновано вступ до НАТО: Єнс Столтенберг заявив про підтримку на саміті у Вільнюсі

2023/04/05 - 01:27
Україні запропоновано вступ до НАТО: Єнс Столтенберг заявив про підтримку на саміті у Вільнюсі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на саміті Північноатлантичного альянсу в липні у Вільнюсі було запропоновано Україні вступ до альянсу. Столтенберг наголосив на важливості сильної та незалежної України для стабільності євроатлантичного регіону та підтвердив підтримку НАТО у війні, яку розпочала Російська Федерація на сході України. Ця новина важлива для України та має великий вплив на європейську та євроатлантичну інтеграцію країни.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що президента України Володимира Зеленського запросили на саміт Північноатлантичного альянсу, який відбудеться у липні у Вільнюсі. Згідно зі словами Столтенберга, сильна незалежна Україна є життєво важливою для стабільності євроатлантичного регіону, тому підтримка у війні в Україні, яку розпочала Російська Федерація, надаватиметься стільки, скільки це буде необхідно.

Столтенберг також заявив, що позиція НАТО щодо України не змінилася - Україна стане членом Північноатлантичного альянсу. Проте країни-члени НАТО розуміють, що Україні необхідні гарантії існування як суверенної незалежної держави, тому надається безпрецедентний рівень підтримки.

Політика відкритих дверей НАТО для інших країн залишається незмінною, а майбутнє України – в євроатлантичній родині. Це дуже важливо для України, яка столкнулася з величезними викликами з боку Росії. Столтенберг наголосив, що НАТО готова підтримувати Україну на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції.

Українці можуть бути впевнені, що міжнародні партнери України докладають максимум зусиль, щоб допомогти країні вийти з кризи та стати сильнішою. Україна має підтримку та допомогу від НАТО та інших країн-партнерів, що підтверджує важливість України як ключового гравця у регіоні.

НАТО вважає, що Україна повинна мати можливість вільно обирати свій шлях розвитку та самостійно визначати свої зовнішньополітичні пріоритети. Згідно зі словами Єнса Столтенберга, «Україна має право на свободу та суверенітет, і ми стоїмо за нею в цьому».

Разом з тим, країни-члени НАТО розуміють, що Російська Федерація вважає Україну своєю сферою впливу, і тому відбувається конфлікт на сході України. НАТО підтримує Україну в цій ситуації та готовий надавати необхідну допомогу та підтримку у забезпеченні безпеки країни.

Запрошення Володимира Зеленського на саміт НАТО свідчить про те, що Україна займає важливе місце на міжнародній арені та має можливість впливати на прийняття рішень щодо європейської та євроатлантичної інтеграції. Крім того, це дає можливість українським лідерам зустрітися зі своїми міжнародними колегами та обговорити проблеми, що стоять перед країною.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини