Головна / IT / Україна запускає BRAVE1 - унікальний кластер для розвитку Defense Tech

Україна запускає BRAVE1 - унікальний кластер для розвитку Defense Tech

2023/04/26 - 18:26
Україна запускає BRAVE1 - унікальний кластер для розвитку Defense Tech

Це перша така платформа, що об'єднує Defense Tech компанії, державні структури, військових, інвесторів, волонтерські фонди, медіа та всіх, хто бажає сприяти перемозі через технології.

26 квітня Україна відкриває нову сторінку в розвитку оборонних технологій - стартує унікальний кластер BRAVE1, спрямований на підтримку і розвиток Defense Tech компаній та співпрацю з державними структурами та військовими.

Співпраця на благо оборони країни

За даними пресслужби Міністерства цифрової трансформації України, сотні українських компаній у галузі Defense Tech створюють технологічні рішення, які підсилюють оборонну здатність країни та захищають життя військових та цивільних. Завдяки інноваціям, таким як безпілотні літальні апарати, системи ситуаційної обізнаності, штучний інтелект та супутникові дані, Україна здобуває перевагу на полі бою.

BRAVE1 прискорює впровадження інновацій

Метою створення кластера BRAVE1 є координована робота та взаємодія учасників, що допоможе знайти та розвивати технологічні рішення для сфери безпеки та оборони швидше. Міністр цифрової транссформації Михайло Федоров зазначив:

"Україна має стати країною, яка швидко розвивається, навчається та активно використовує технології, особливо у військовій сфері. Створення BRAVE1 - один із важливих кроків у цьому напрямі. Наша ціль - побудувати систему зі швидким запуском Defense Tech проєктів".

Можливості для розвитку бізнесу та військових технологій

Завдяки BRAVE1, кожна людина, стартап чи компанія може представити свою ідею або продукт та отримати грант від держави. Це надасть можливості для розвитку бізнесу, а військові отримають сучасні технології перемоги.

Компанії Defense Tech індустрії матимуть організаційний та експертний супровід розробок, а також доступ до акселераторів та інкубаторів. Системна робота над удосконаленням розробок, підвищення знань щодо масштабування бізнесу та набуття цінності для інвесторів, менторство - все це стане можливим завдяки кластеру.

Основні напрямки роботи BRAVE1

Робота кластера BRAVE1 сфокусована на п'яти ключових напрямах:

  1. Invest: Надавати гранти розробникам, які забезпечують потреби Сил безпеки та оборони;
  2. Invent: Допомагати Силам безпеки й оборони знаходити ефективні технологічні рішення серед українських розробників;
  3. Platform: Створити платформу, яка об’єднує всіх стейкхолдерів галузі;
  4. Showcase: Взаємодія із Силами оборони, демонстрація розробок та отримання зворотного зв’язку щодо їх використання;
  5. Boost: Надати всебічну підтримку проєктам, які забезпечують потреби Сил безпеки та оборони.

Потенціал експорту українських Defense Tech рішень

У Міністерстві цифрової трансформації вважають, що досвід взаємодії державних і приватних стейкхолдерів у межах BRAVE1 та підтримка галузі не лише допоможе армії, а й стане потужним продуктом для експорту. Українські Defense Tech рішення вже довели свою ефективність у найзапекліших боях, тому є великий потенціал для їхнього використання на світовому ринку.

Співробітництво державних структур

BRAVE1 є кластером для розвитку Defense Tech в Україні, заснованим Міністерством цифрової трансформації, Міністерством оборони, Генеральним штабом Збройних сил України, Радою національної безпеки і оборони, Міністерством стратегічних галузей, Міністерством економіки. Це співробітництво допомагає максимально ефективно реалізувати потенціал українських компаній в галузі оборонних технологій та забезпечує координовану діяльність різних структур в цій сфері.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини