Головна / Політика / Угорщина погрожує блокуванням рішень у ЄС поки її «ОТП Банк» є в списках спонсорів війни

Угорщина погрожує блокуванням рішень у ЄС поки її «ОТП Банк» є в списках спонсорів війни

2023/05/12 - 22:15
Угорщина погрожує блокуванням рішень у ЄС поки її «ОТП Банк» є в списках спонсорів війни

Угорщина погрожує блокуванням рішень у ЄС, поки її «ОТП Банк» — у списках спонсорів війни

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто виступив на захист інтересів «ОТП Банку» на міністерській зустрічі ЄС у Стокгольмі та заявив, що не буде обговорювати наступний пакет санкцій, поки цей банк вказаний серед міжнародних спонсорів війни у списку України.

Про це він написав у Facebook.

«У Стокгольмі збираються міністри закордонних справ ЄС, і не дивно, що на порядку денному стоїть війна в Україні. Щоб було зрозуміло: дуже важко підтримувати будь-яке нове рішення, поки Україна тримає OTP у списку міжнародних спонсорів війни», — написав Сіярто.

Глава МЗС Угорщини заявив, що, на його думку, внесення «ОТП Банку» до списку міжнародних спонсорів війни в Україні є «скандальним і неприйнятним». Він заявив, що установа не порушувала жодного законодавства, але ця ситуація змінить ставлення уряду Угорщини до нових пакетів санкцій.

«Нам дуже важко взагалі вступати в переговори щодо 11-го пакета санкцій, нам дуже важко продовжувати переговори про економічні обмежувальні заходи, які вимагають жертв, поки ОТП є в якомусь українському списку», — цитує його слова hvg.

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) вказується, що «ОТП Банк» входить до числа 50 найбільших банків росії, а за низкою напрямків — до лідерів ринку.

За даними НАЗК, угорський «ОТП Банк» обслуговує понад 2,2 млн клієнтів і представлений більш ніж у 1850 населених пунктах росії, займає друге місце на ринку POS-кредитування з часткою цього ринку 15,3%, посідає восьме місце в росії на ринку кредитних карт.

«"ОТП Банк" не лише офіційно визнає так звані "Донецьку та Луганську народні республіки", а й надає пільгові умови кредитування російським військовим, тобто фактично винагороджує їх за скоєні воєнні злочини. Отже, OTP Group продовжує спонсорувати військову агресію росії», — зазначають у НАЗК.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини