Головна / Події / У Тернопільській області затримали афериста, що пропонував "білі квитки" за гроші

У Тернопільській області затримали афериста, що пропонував "білі квитки" за гроші

2023/04/24 - 02:17
У Тернопільській області затримали афериста, що пропонував "білі квитки" за гроші

Оперативники та слідчі поліції Тернопільщини виявили 44-річного місцевого жителя, який займався аферою з продажем "білих квитків" на військово-лікарські комісії за 5 500 доларів США.

У Тернопільській області затримали зловмисника, що пропонував "білі квитки" за гроші

Оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та слідчі поліції Тернопільщини виявили 44-річного місцевого жителя, який пропонував так звані "білі квитки" за гроші.

Схема афери

Зловмисник шукав потенційних клієнтів в інтернеті та серед особистих знайомих, обіцяючи "білі квитки" за 5 500 доларів США. Він стверджував, що має знайомства і може вплинути на рішення членів військово-лікарської комісії, а також забезпечити медичний висновок про непридатність до військової служби. За таким висновком клієнти могли отримати рекомендацію лікарів щодо лікування в іншій країні та законно виїхати до країн Європейського Союзу.

Затримання та наслідки

Співробітники внутрішньої безпеки НПУ та Департаменту військової контррозвідки СБУ разом зі слідчими ГУНП у Тернопільській області затримали 44-річного чоловіка під час отримання грошових коштів. За незаконні дії зловмисника йому може загрожувати до п'яти років позбавлення волі. Досудове розслідування продовжується з метою встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності його можливих спільників.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини