Головна / У Польщі пояснили, чому анонсували візит Зеленського заздалегідь

У Польщі пояснили, чому анонсували візит Зеленського заздалегідь

2023/04/11 - 01:30
У Польщі пояснили, чому анонсували візит Зеленського заздалегідь

Польща оголосила про візит президента України Володимира Зеленського до Варшави за кілька днів до його приїзду, бо офіційні особи республіки "більше не відчувають страху перед росіянами".

Про це повідомив американський телеканал CNN із посиланням на речника Міністерства закордонних справ Польщі Лукаша Ясіну. "Це було нелегко — і знову ми дуже успішно приховуємо цю інформацію (про поїздку високопосадовців до Варшави), як ми це зробили з Байденом кілька тижнів тому. Але ми більше не відчуваємо такого страху перед росіянами, і ми вирішили повідомити про візит Зеленського за два дні до нього, щоб дати можливість польському народу приїхати до Варшави та взяти участь у виступі двох лідерів", — розповів Лукаш Ясіна.

За словами речника МЗС Польщі, візит Зеленського дався Варшаві нелегко — місто було заблоковане значно більшою мірою, ніж це було під час візитів американських президентів Джо Байдена, Дональда Трампа та Барака Обами. "Але це було того варте, бо в цьому був символізм", — додав Ясіна.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини