Головна / Події / Суд змінив запобіжний захід Князєву, розмір застави зменшили

Суд змінив запобіжний захід Князєву, розмір застави зменшили

2023/05/31 - 21:03
Суд змінив запобіжний захід Князєву, розмір застави зменшили

Суд змінив запобіжний захід ексголові Верховного суду Всеволоду Князєву, якого підозрюють в отриманні хабаря у 2,7 мільйона доларів.

Верховний антикорупційний суд відхилив клопотання про звільнення колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють у прийманні хабара, але знизив суму замінної застави з 107,3 мільйонів до 75 мільйонів гривень.

Це рішення було прийнято у середу, 31 травня, під час засідання Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Адвокати заявили про намір вимагати звільнення Князєва, наприклад, під домашній арешт. Прокуратура висловила протидію, зазначаючи, що підозрюваний може уникнути правосуддя та втручатися у процес розслідування.

Князєв та його юридичний захист стверджували, що він не здатен сплатити заставу у розмірі 107,3 мільйона гривень. Ця сума еквівалентна його зарплаті за 35 років.

Додатково, екс-голова суду наголошував, що взагалі не має доступу до своїх фінансових коштів, оскільки підозрює, що його банківські рахунки були заблоковані. Прокурор підтвердив арешт всіх рахунків і майна Князєва.

На запит Вищого антикорупційного суду, як Князєв має сплатити заставу, якщо всі його активи арештовано, прокурор відповів, що, за даними розслідування, він має "резерв".

Під час засідання стало відомо, що в списку активів, які прокуратура називає майном підозрюваного, є нерухомість, яка насправді не належить його родині. Зокрема, офіс, який орендує його дружина, та земельні ділянки в Бахмуті, що, як вважається, належать людям зі схожим прізвищем.

Колишній голова Верховного Суду настояв на тому, що він насправді голосував проти рішення, за яке, як стверджують, було надано хабар. Він каже, що не погоджувався з рішенням, висловив окрему думку, але не встиг офіційно зафіксувати це через своє арештування.

Князєв демонстрував свою відмінну думку на засіданні суддів, конфіденційність якої захищена законом. Тому аргументи цього представлено Верховному антикорупційному суду в закритій сесії, без преси.

Пізніше, коли публічне слухання продовжувалося, прокурор підтвердив, що Князєв висловив окрему думку. Проте її зміст наразі невідомий.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини