Головна / Події / Суд відправив під варту Князєва із заставою у 107 мільйонів

Суд відправив під варту Князєва із заставою у 107 мільйонів

2023/05/18 - 23:30
Суд відправив під варту Князєва із заставою у 107 мільйонів

Суд арештував до 14 липня ексголову Верховного суду Всеволода Князєва у справі "хабаря від Жеваго" із можливістю внесення застави у 107 мільйонів 360 гривень. 

Князєва підозрюють в отриманні хабаря від бізнесмена Костянтина Жеваго за винесення необхідного рішення. Підозрюваний заперечує свою вину і наголошує на тому, що нібито зберігав чужі кошти. 

За даними слідства, у січні 2023 року до Верховного суду надійшла справа за касаційними скаргами ПрАТ  "Ділові партнери" на постанову Північного апеляційного господарського суду від 12 вересня 2022 року в інтересах бізнесмена Костянтина Жеваго та його компанії "Ferrexpo AG". Розгляд було призначено на 15 березня і Жеваго через довірену особу Сергія Рудометкіна (директору з безпеки ПрАТ "Полтавський ГЗК" – ред.) висловив пропозицію керівництву Верховного суду щодо надання неправомірної вигоди задля винесення судом необхідного їм рішення.

"Всеволод Князєв наказав Горбурову та Горецькому повідомити Жеваго, що за ухвалення необхідного йому рішення він має надати неправомірну вигоду у розмірі 1 мільйон 800 тисяч доларів США для нього та суддів. Вони ж повідомили Жеваго, що той має сплатити 2 мільйони 700 тисяч доларів, розраховуючи, що передадуть 1 мільйон 800 Князєву, а 900 тисяч розподілять між собою". - прокурор САП

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини