Головна / Новини Світу / США закликають Бразилію до співпраці з Україною

США закликають Бразилію до співпраці з Україною

2023/05/05 - 00:21
США закликають Бразилію до співпраці з Україною

Лінда Томас-Грінфілд, постійний представник США в ООН, під час свого візиту до Бразилії закликала керівництво цієї країни враховувати Україну в будь-яких спробах врегулювання конфлікту з Росією, повідомляє агентство Reuters, посилаючись на брифінг 4 травня.

Томас-Грінфілд висловлює розчарування стосовно заяв президента Бразилії

Представник США в ООН відреагувала на вислів президента Бразилії Луїса Інасіо Лули да Сілви, який закликав Захід припинити озброювати Україну та розпочати мирні переговори з Росією. Томас-Грінфілд зазначила, що переговори мають бути засновані на правах України, а не на винагороді Росії за анексію.

Бразильські офіційні особи можуть відвідати Україну

Дипломат закликала представників влади Бразилії відвідати Україну та підтвердила, що радник президента Лули з питань зовнішньої політики, Селсо Аморім, має намір відправитися до Києва, хоча точна дата візиту поки невідома.

Зміна позиції президента Бразилії щодо конфлікту в Україні

Наголосимо, що Лула да Сілва, під час своїх візитів до Португалії та Іспанії, переглянув свою позицію стосовно ситуації в Україні. На початку квітня він висловлював думку про те, що Україні слід передати Крим Росії, але вже наприкінці місяця, виступаючи у Мадриді, зазначив: "Неприпустимо, щоб одна країна вторглася в іншу". Водночас, Лула продовжує шукати свій власний шлях вирішення конфлікту в Україні.

Відповідальність міжнародної спільноти щодо ситуації в Україні

Звертаючись до питання війни в Україні, представниця США в ООН наголошує на відповідальності міжнародної спільноти за забезпечення миру та безпеки. Зусилля по врегулюванню конфлікту повинні бути спрямовані на захист суверенітету та територіальної цілісності України, а не на винагороду агресора.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини