Головна / Новини Світу / США та Україна спільно виявляють російських порушників у секторі криптовалюти

США та Україна спільно виявляють російських порушників у секторі криптовалюти

2023/05/12 - 11:18
США та Україна спільно виявляють російських порушників у секторі криптовалюти

США посилюють взаємодію з міжнародними партнерами у виявленні осіб, які намагаються уникнути санкцій. Правоохоронні органи співпрацюють з аналітичним агентством Chainalysis та українськими слідчими, щоб визначити російських громадян, які можуть використовувати криптовалюту для приховування своїх активів.

Цю інформацію доводить до загального відома Відділ кримінальних розслідувань IRS, згідно з Bloomberg.

Це агентство забезпечує українським детективам доступ до інструменту Chainalysis, який допомагає у розслідуванні злочинів, пов'язаних з криптовалютою.

Інструмент також надає можливість здобути віртуальну або очну освіту щодо відстеження транзакцій в блокчейні для українських правоохоронців.

"Обмін інструментарієм забезпечує захист не лише фінансової системи США, але й глобальної економіки. Ми очікуємо, що такі зусилля сприятимуть обміну інформацією та розвитку справ між США та Україною", - зазначив голова Відділу кримінальних розслідувань IRS Джим Лі.

Регулятори, Центральні банки та політики наголошують, що країни, включаючи Росію та Іран, можуть використовувати криптовалюту для уникаючи міжнародних санкцій.

У квітні минулого року Міністерство фінансів США наклало санкції на швейцарську компанію з видобутку біткоїнів BitRiver, звинувативши її у тому, що вона допомагає Росії перетворити її природні ресурси на грошові кошти.

"Криптовалюта ще не настільки ліквідна, щоб підтримувати масштабне ухилення від російських санкцій, але це відбувається в меншому масштабі", - відзначив співзасновник та генеральний директор Chainalysis Майкл Гронагер.

Він також додав, що криптовалюта відіграє небувалу роль у війні через донорські внески - як на підтримку України, так і на підтримку Росії.

За його словами, протягом останнього року близько 5 мільйонів доларів донорських внесків було спрямовано приблизно на 100 різних проросійських груп, але темпи донорських внесків починають сповільнюватися, оскільки інструменти аналізу блокчейну використовуються для відстеження та припинення деяких з цих транзакцій.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини