Головна / Військова допомога / США не виключають постачання Україні ракет ATACMS

США не виключають постачання Україні ракет ATACMS

2023/10/12 - 00:53
США не виключають постачання Україні ракет ATACMS

У процесі війни в Україні США продовжують переглядати додаткові спроможності, які можуть бути передані українській армії.

До таких спроможностей можуть входити ракети ATACMS, які мають радіус дії до 300 км.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі. Він зазначив, що зараз не в тій позиції, аби оголошувати про постачання ATACMS, але підкреслив, що в процесі війни потреби України змінюються, і США будуть продовжувати адаптувати свою допомогу відповідно до цих змін.

Наприкінці вересня видання Newsweek повідомляло, що Україна найближчими днями отримає зелене світло на отримання вироблених у США ракет із касетними боєприпасами великої дальності. Йдеться і про ракети M26, M26A1 і M39 дальністю 36 км, 45 км і 160 км відповідно.

Нещодавно президент США Джо Байден заявив, що США виконали всі прохання президента України Володимира Зеленського про постачання зброї. Однак, незважаючи на це, українські посадовці продовжують наполягати на передачі ATACMS, які могли б допомогти українським військам відтіснити російські сили з півдня України.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини