Головна / Війна в Україні / США не бачать ознак переміщення російської ядерної зброї

США не бачать ознак переміщення російської ядерної зброї

2023/05/09 - 21:24
США не бачать ознак переміщення російської ядерної зброї

Розвідка США, попри агресивну риторику Кремля, не бачить ознак активізації ядерних сил Росії.

Джерело: CNN

США не бачать ознак переміщення російської ядерної зброї

Високопоставлені чиновники Пентагону та представники уряду США заявили, що розвідувальні служби не виявили жодних ознак збільшення чи переміщення ядерного арсеналу Росії, незважаючи на те, що Кремль намагається використовувати ядерну риторику. 

Представник Ради національної безпеки США заявив CNN: "Немає жодних доказів зміни позиції стратегічних сил Російської Федерації.На даний момент ми не бачимо нічого, що спричинило б зміни позицій американських стратегічних сил". 

Що відомо про розміщення Росією ядерної зброї в Білорусі  

За інформацією CNN, у НАТО поки не бачать ознак розміщення Росією ядерної зброї на території Білорусі.  

Ми поки що не бачили жодних змін у ядерній позиції Росії, які вимагають будь-яких змін у нашій ядерній позиції, — зазначив Столтенберг.  

Зі свого боку заступниця держсекретаря США Венді Шерман також зазначила, що наразі Росія не почала розміщення ядерної зброї на території Білорусі, проте сама можливість цього вже є небезпечним загостренням. 

Ми всі спостерігали і турбувалися, що Володимир Путін застосує те, що він вважає нестратегічною тактичною ядерною зброєю, або зробить якісь демонстраційні дії для ескалації, але ескалації з керованим ризиком. Я думаю, що його заява про відправлення ядерної зброї в Білорусь — це його спроба використати цю загрозу керованим чином, — наголосила Шерман.  

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини