Головна / США надають Україні допомогу на 2,6 млрд доларів у вигляді військової техніки та зброї

США надають Україні допомогу на 2,6 млрд доларів у вигляді військової техніки та зброї

2023/04/01 - 00:19
США надають Україні допомогу на 2,6 млрд доларів у вигляді військової техніки та зброї

Після схвалення пакету допомоги на 350 млн доларів, США готують новий пакет військової допомоги на 2,6 млрд доларів для України, який може включати радари повітряного спостереження, протитанкові ракети та бензовози для боротьби з Росією. У списку обладнання можуть бути високоточні авіаційні боєприпаси, мостове обладнання, евакуаційні машини та додаткові снаряди для ППО NASAMS.

США нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 2,6 млрд доларів, який може включати радари повітряного спостереження, протитанкові ракети та бензовози для боротьби з Росією.

Планується, що у списку обладнання будуть високоточні авіаційні боєприпаси, мостове обладнання та евакуаційні машини для витягування виведеної з ладу техніки.

Очікується також, що півдюжини типів боєприпасів, у тому числі танкових, також будуть у списку обладнання, формування якого може бути завершено цими вихідними, повідомили офіційні особи, які говорили на умовах анонімності, додавши, що сума в доларах і конкретне обладнання в пакет може змінитися.

Допомога складатиметься зі зброї на суму 2,1 млрд доларів, яка надходила від Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI).

Очікується, що пакет буде оголошено у понеділок, 3 квітня.

Після схвалення попереднього пакету допомоги на 350 млн доларів, це стане ще однією спробою підтримати Україну в її боротьбі з Росією.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини