Головна / Політика / Спецпредставник Китаю прибув в Україну, щоб обговорити мирний план з Зеленським

Спецпредставник Китаю прибув в Україну, щоб обговорити мирний план з Зеленським

2023/05/17 - 18:54
Спецпредставник Китаю прибув в Україну, щоб обговорити мирний план з Зеленським

Спеціальний вісник Китаю відвідав Україну, щоб обговорити мирний план з Зеленським, - засоби масової інформації

Відповідно до звітів медіа, Лі Хуей вже зустрівся з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою і тепер готується до зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Лі Хуей, спеціальний представник Китаю у Євразійських питаннях, прибув до Києва у середу, 17 травня, з метою обговорення "мирного плану Пекіна" з президентом Володимиром Зеленським, який має на меті завершити російсько-український конфлікт. Цю інформацію, базуючись на власних джерелах у Президентському офісі України, надав медіа ресурс "Страна".

Метою візиту є обговорення можливостей мирних переговорів для припинення війни.

Згідно з даними ЗМІ, дипломат вже провів зустріч з головою МЗС України Дмитром Кулебою. Також запланована зустріч дипломата з президентом України Володимиром Зеленським.

Вперше інформація про те, що Лі Хуей відвідає Україну, з'явилася 12 травня. Тоді було передбачено, що дипломат також відвідає Францію, Німеччину та РФ, щоб обговорити регулювання української кризи з усіма зацікавленими сторонами.

"Візит китайських представників до відповідних країн є черговим свідченням наміру Китаю спонукати та допомогти в переговорах, чітко показуючи, що Китай непохитно стоїть на захисті миру, — так візит спецпредставника Китаю до України прокоментував речник МЗС Китаю Ван Веньбінь.

У минулому Лі Хуей займав посаду посла КНР в Москві. Про його призначення спецпредставником Китаю узгодили президент України Володимир Зеленський та глава Китаю Сі Цзіньпін під час телефонної бесіди.

Нагадаємо, 17 травня у Президентському офісі підтвердили візит до Києва президента ПАР. Про зустріч у столиці України президент Володимир Зеленський та голова ПАР Сиріл Рамафоса домовилися під час телефонної бесіди, яка відбулася ще 13 травня, повідомив прессекретар українського лідера.

Також медіа в кінці квітня зазначали, що Китай відправив до України колишнього посла РФ, який отримав нагороди від Путіна. У 2019 році спецпредставник КНР був удостоєний державної нагороди від президента Росії. Відповідно до відкритих джерел, Лі Хуей протягом багатьох років працював у Росії та Радянському Союзі.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини