Головна / IT / "Штучний інтелект - невідворотний тренд", - Михайло Федоров

"Штучний інтелект - невідворотний тренд", - Михайло Федоров

2023/04/29 - 23:46
"Штучний інтелект - невідворотний тренд", - Михайло Федоров

Віце-прем'єр-міністр України Михайло Федоров виступив з доповіддю про використання штучного інтелекту на конференції Forbes.

За його словами, ШІ - невідворотний тренд, який можна ігнорувати або боятися, а краще - просто розібратися і зрозуміти, як стати професійнішим і успішнішим. У майбутньому штучний інтелект може замінити роботу тисяч людей.

Одним з прикладів використання ШІ в Україні є розпізнавання облич російських військових, щоб у подальшому притягнути їх до відповідальності. Міністерство цифрової трансформації використовує штучний інтелект для пошуку в соцмережах акаунтів убитих російських солдатів та розшифровування супутникових знімків для отримання високоякісних даних розвідки.

Крім того, Мінцифра веде розробку проєктів, які будуть надавати послуги ще швидше та якісніше завдяки використанню ШІ. Однак перед переходом до закритого тестування, досліджуються всі елементи безпеки та захисту даних.

Також Мінцифра розробляє план, як інтегрувати навчання штучного інтелекту в систему освіти. Михайло Федоров переконаний, що дітей треба вчити ШІ ще зі садочка та школи, щоб вони могли чітко розуміти, що це, як з ним ефективно працювати та використовувати в навчанні.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини