Головна / Війна в Україні / "Розумні бомби" JDAM-ER б'ють ворога в Бахмуті

"Розумні бомби" JDAM-ER б'ють ворога в Бахмуті

2023/04/25 - 21:24
"Розумні бомби" JDAM-ER б'ють ворога в Бахмуті

Війна РФ проти України, Бахмутський напрямок. Українська авіація за допомогою дрона знищила склад боєприпасів та скупчення живої сили окупантів у Бахмуті Донецької області.

Про це повідомляє військовий портал Defense Express, який проаналізував викладене "Армією дронів" відео. На ньому 77-ма десантно-штурмова бригада разом із тактичною авіацією знищують склад боєприпасів та скупчення окупантів на Бахмутському напрямку.

Бахмут: ЗСУ вдарили бомбами JDAM-ER

Як інформує видання, у цьому відео є дуже важливий елемент, який залишився за кадром. А саме те, якого типу боєприпаси були використані проти ворога. "Зазвичай, ми можемо побачити відстріл некерованих ракет із Су-25 в режимі кабрування впритул до лінії фронту. А тут маємо справу з "генератором бавовни", який дозволяє бити з повітря як мінімум на тактичну глибину по тилах окупантів", – пишуть аналітики.

Вони дійшли висновку, що на цьому відео було вперше показано бойове застосування американських JDAM-ER, які ще називають "розумними бомбами". Фахівці пишуть, що поки зарано робити висновки, за якою саме тактикою авіація ЗСУ може використовувати JDAM-ER проти російських окупантів.

Joint Direct Attack Munition (JDAM) – це комплект обладнання на основі технології GPS, що перетворює прості вільноспадні бомби у всепогодні кориговані, "розумні" боєприпаси.

Додамо, вперше про надання Україні цих керованих авіабомб Україні США оголосили в рамках чергового пакету допомоги 21 грудня 2022 року, а перші повідомлення в західних ЗМІ про фактичну передачу Україні JDAM-ER з’явились наприкінці лютого 2023 року. Повітряні Сили ЗСУ підтвердили застосування "розумних бомб" на початку квітня цього року.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини