Головна / OSINT / Російські військові спробували дезінформувати Україну про нібито новий наступ на Київ

Російські військові спробували дезінформувати Україну про нібито новий наступ на Київ

2023/04/25 - 21:40
Російські військові спробували дезінформувати Україну про нібито новий наступ на Київ

В період з 3 до 10 лютого російські військові здійснили операцію з дезінформації України про нібито новий наступ на Київ із боку Білорусі, використовуючи секретні документи Пентагону.

Російська операція з "оперативного маскування"

25 квітня "Радіо Свобода" повідомило про російську операцію з дезінформації, аналізуючи секретні документи Пентагону, злиті в інтернет. Російський генштаб називає проведені дії "оперативним маскуванням", і стверджує, що вони "успішно переконали" українців у можливому спільному російсько-білоруському наступі з території Білорусі.

Методи дезінформації

Росіяни використовували для дезінформації такі методи, як спільні російсько-білоруські навчання, перекидання оперативно-тактичних комплексів "Іскандер-М" з Російської Федерації до Білорусі, зміщення акценту російсько-білоруських навчань від "оборонного" до "наступального", а також підготовка російських мобілізованих на території Білорусі.

Плани продовження дезінформації

За документами Пентагону, генштаб Росії рекомендував продовжити кампанію з дезінформації України у дві фази. Перша мала тривати до 6 березня, а друга – з 6-го до 11 березня. Плани передбачали надсилання на затверджння до генштабу збройних сил Білорусі.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини