Головна / Війна в Україні / Російська армія більше не спроможна вести кілька наступів одночасно — ISW

Російська армія більше не спроможна вести кілька наступів одночасно — ISW

2023/04/16 - 05:07
Російська армія більше не спроможна вести кілька наступів одночасно — ISW

Американські аналітики та українські військові повідомили, що російські війська не можуть проводити декілька наступальних дій одночасно.

РФ втратила 4 тис військових біля Бахмута за два тижні Раніше ISW оцінив, що російська армія у своєму теперішньому стані не здатна проводити широкомасштабні одночасні наступальні кампанії на кількох напрямках.

Це підтвердив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

Він сказав, що РФ перекинула невизначені російські сили з району Авдіївки для посилення наступальних дій навколо Бахмута.

Також Росія втратила близько 4 тис бойовиків «Вагнер» і регулярних військ в Бахмуті з 30 березня.

У ЗСУ закликали не недооцінювати російську армію Громов зазначив, що Україна та її союзники не повинні недооцінювати російські можливості формування збройних сил у довгостроковій перспективі для тривалої війни на виснаження.

Наразі часткова мобілізація в РФ не має особливих успіхів через зростаюче усвідомлення росіянами високого рівня смертності російських солдатів в Україні. Громов повідомив, що Волгоградська і Саратовська області виконали лише 7% (134 з 7800 призовників) і 14% (270 з 7600 призовників) регіональних квот призову на перший квартал 2023 року відповідно, — йдеться у звіті.

Також Кремль намагається створити додаткові ПВК, щоб заповнити прогалини в мобілізації.

Проте ці бойовики не будуть такими потужними, як група Вагнера в найближчому майбутньому.

Раніше ISW попереджав, що США та НАТО не повинні недооцінювати можливості Росії в довгостроковій перспективі, оскільки Росія може відновитися, використовуючи своє населення та оборонно-промисловий комплекс, щоб загрожувати Україні та НАТО.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини