Головна / Події / Росія звинувачує букмекера Parimatch у підтримці Української армії

Росія звинувачує букмекера Parimatch у підтримці Української армії

2023/05/27 - 19:14
Росія звинувачує букмекера Parimatch у підтримці Української армії

На додачу, російським судом стверджується, що безпосереднє фінансування Збройних сил України компанією Parimatch (більше ніж 711 млн грн у 2022 році) може стати підставою для визнання в Росії Parimatch екстремістською організацією.

16 травня арбітражний суд Москви відхилив позов кіпрської групи Parimatch проти кількох російських постачальників спортивних ставок. Справа стосувалася захисту прав на торгові марки, заборони на використання доменного імені parimatch.ru і його передачі Parimatch Group.

Нагадаємо, що раніше й в Україні до списку санкцій потрапила букмекерська контора "Паріматч".

в Україні до списку санкцій потрапила букмекерська контора "Паріматч"

У контексті дослідження масового відмивання грошей в Україні, санкції були введені проти гральної індустрії - як російської, так і української.

Особливо, до списку санкцій потрапила найбільша українська букмекерська контора "Паріматч".

Представники "Паріматч" вважають це рішення неприйнятним і закликають президента втрутитися. Вони стверджують, що віддані платники податків і їх бізнес в Росії припинено.

Чому це сталося?

Це рішення президента і РНБО було підтримано головою парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим та його заступником Ярославом Железняком.

Вони також навели причину санкцій - співпрацю з росіянами і ухилення від сплати податків.

"Не можна не вітати введення санкцій проти операторів азартних ігор, фінансових компаній та фізичних осіб, які співпрацювали з росіянами, організовуючи велику схему ухилення від оподаткування в Україні", - написав Гетманцев у своєму телеграмі.

Більше того, він відзначив, що цей список санкцій має бути розширений.

"Але чому не всі потрапили в список? Чому існує вибірковість? Зокрема, де зникла відома фінансова компанія "Хантер" - лідер "ринку", де інші, несправедливо забуті, колеги?" - питає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Депутат і член цього ж комітету Ярослав Железняк вважає, що під санкції мають потрапити ще близько десятка фінансових компаній, які причетні до злочинних дій.

Кого заборонено?

Пізно ввечері 10 березня на сайті президента було опубліковано указ про введення санкцій проти 120 фізичних осіб і 287 компаній.

Діяльність було заборонено, активи було заблоковано для ряду компаній зі сфери грального бізнесу з Росії та України.

Це стосується російських компаній ТОВ "Спортлото", ТОВ "Перша міжнародна букмекерська компанія", ТОВ "Бет.Ру", ТОВ "КредитСервіс".

Також під санкції потрапили компанії з України. Це включає букмекерську компанію ТОВ "Паріматч", фінансову компанію "Лео" і ПокерматчUA.

Більшість особистих санкцій стосуються громадян РФ, які мають відношення до грального бізнесу. У списку також є громадяни Кіпру, Вірменії, Великої Британії, Польщі, Туреччини, Нідерландів.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини