Головна / Війна в Україні / Росія змушує мігрантів з Центральної Азії долучитися до війни проти України

Росія змушує мігрантів з Центральної Азії долучитися до війни проти України

2023/04/24 - 02:54
Росія змушує мігрантів з Центральної Азії долучитися до війни проти України

Російська влада тисне на мігрантів з країн Центральної Азії, вимагаючи від них участі у війні проти України, навіть пропонуючи прискорене отримання громадянства чи погрожуючи депортацією.

Російські влада тисне на мігрантів з Центральної Азії

За даними Центру національного спротиву (ЦНС), російська влада почала тиснути на мігрантів з країн Центральної Азії, вимагаючи від них участі у війні проти України. Це робиться двома методами, залежно від того, чи мають мігранти російське громадянство.

Методи залучення мігрантів до військової служби

Перший метод стосується мігрантів, які нещодавно отримали російський паспорт. Після отримання паспорта вони майже одразу отримують повістку від військкомату та погрози позбавлення громадянства, якщо відмовляться від мобілізації.

Другий метод стосується тих мігрантів, які ще не отримали російське громадянство. Їм пропонують отримати громадянство в найкоротші терміни, якщо вони долучаться до лав ЗС РФ. Якщо ж вони відмовляються, то їм погрожують депортацією.

Мета мобілізації мігрантів

Центр національного спротиву вказує, що однією з причин такого рішення є невдоволення сімей російських військовослужбовців щодо затримок виплат за загиблих. Мобілізація мігрантів має на меті заспокоїти етнічних росіян, стосовно нових хвиль мобілізації.

Наслідки для мігрантів та України

Така політика російської влади ставить мігрантів з Центральної Азії у вкрай складну ситуацію, коли вони змушені вибирати між своєю безпекою та можливістю продовжити перебування в Росії. З іншого боку, це також свідчить про проблеми, з якими зіштовхується російська армія, і можливо, про її слабкість.

Для України залучення мігрантів з Центральної Азії до бойових дій на стороні Росії може стати ще одним чинником, який ускладнює ситуацію на сході країни та створює додаткові ризики для безпеки та стабільності.

Висновок

Російська влада намагається залучити мігрантів з країн Центральної Азії до війни проти України, використовуючи пропозиції прискореного отримання громадянства та погрози депортації. Це свідчить про проблеми, які виникають у російській армії, та можливо, про її слабкість. Україні необхідно бути готовою до таких нових викликів та ризиків для безпеки країни.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини