Головна / Війна в Україні / Росія може вдатися до "жесту доброї волі", - Резніков

Росія може вдатися до "жесту доброї волі", - Резніков

2023/05/02 - 17:12
Росія може вдатися до "жесту доброї волі", - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков висловив думку, що через невдачі на полі бою Росія може представити черговий "жест доброї волі" під приводом техногенної катастрофи на власній території.

Міністр поділився своїми міркуваннями у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна". Резніков зазначив, що Кремль вже розглядає можливі сценарії, як виправдати перед власним суспільством очікувані успіхи українських військ.

Глава відомства зазначив, що можливо, Кремль знайде спосіб "відіграти" це, використовуючи "жест доброї волі" під виглядом якогось катаклізму.

Резніков звернув увагу на те, що вже можна помітити певні висловлювання в російських ЗМІ, такі як: "Можливо, слід завершити СВО", "слід перейти до оборони" та "слід утримати наші 'нові' території".

Згідно з міністром, у разі очікуваного успіху українських військ, російському керівництву потрібно знайти спосіб "продати" це своєму народу. Він не виключає, що у сценарії Кремля може з'явитися проблема техногенного характеру на території Росії.

"Можливо, станеться щось з електростанцією, гідроелектростанцією, АЕС, з'являться ризики для населення, що вимагатимуть негайної уваги уряду та залучення ресурсів, зокрема військових. І таким чином вони, мабуть, зможуть пояснити людям, чому припиняють активні бойові дії в Україні. Отже, їм, можливо, доведеться представити "жест доброї волі" під виглядом якогось катаклізму на території Росії," - резюмував міністр.

Таким чином, за словами Олексія Резнікова, Росія може використати надзвичайну ситуацію вдома для того, щоб виправдати свої дії на військовому театрі дій в Україні. Це демонструє, наскільки важливо для українського керівництва бути готовим до будь-яких розвитків подій та вміти реагувати на зміни в тактиці противника.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини