Головна / Війна в Україні / Резюме звіту ISW: ОЦІНКА РОСІЙСЬКОЇ НАСТУПАЛЬНОЇ КАМПАНІЇ, 8 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ

Резюме звіту ISW: ОЦІНКА РОСІЙСЬКОЇ НАСТУПАЛЬНОЇ КАМПАНІЇ, 8 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ

2023/11/10 - 04:18
Резюме звіту ISW: ОЦІНКА РОСІЙСЬКОЇ НАСТУПАЛЬНОЇ КАМПАНІЇ, 8 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ

Короткий огляд звіту Інституту дослідження війни (ISW) 8 ЛИСТОПАДА 2023 року

Цей огляд охоплює низку військово-політичних подій, пов'язаних з триваючим конфліктом в Україні станом на 8 листопада 2023 року. Пропонуємо вашій увазі стислий виклад ключових моментів:

Українські контрнаступальні операції: 

Українські війська продовжили свої операції під Бахмутом та на заході Запорізької області. Український Генеральний штаб повідомив про наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Російські джерела стверджують, що українські війська наступали в районі Роботиного, Новопрокопівки та Вербового.

Заява Зеленського:

Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення згадав про план ведення бойових дій до 2024 року, обговоривши шляхи майбутнього наступу на півдні та сході України, а також у Херсонській області.

Російські тактичні карти: 

Деякі російські мілблогери припустили, що російські командири приймають рішення на основі карт поля бою, які не точно відображають тактичну реальність. Ці карти, як повідомляється, відрізняються від "реальних" карт, якими користуються військовослужбовці на передовій.

Просування по службі російських офіцерів: 

Президент Путін підвищив у званнях 44 офіцерів збройних сил і органів внутрішніх справ, включно з командувачем Східного угруповання військ Андрієм Кузьменком.

Президентська кампанія Путіна у 2024 році: 

За повідомленнями, Путін зосередиться на стабільності Росії та критиці Заходу, а не на війні в Україні під час своєї президентської кампанії 2024 року.

Вбивство чиновника ЛНР: 

За повідомленнями, українські партизани та військова розвідка вбили Михайла Філімоненка, чиновника ЛНР, якого звинувачують у воєнних злочинах.

Російські військові операції: 

У звіті йдеться про наступальні операції російських військ на різних ділянках фронту, зокрема на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, Авдіївки, Донецька, а також у західних районах Донецької та Запорізької областей.

Повернення Росією військових компонентів: 

Росія намагається повернути компоненти військової техніки з різних країн, зокрема Єгипту, Пакистану, Бразилії та Білорусі.

Адміністративні зусилля Росії на окупованих територіях: 

Російські окупаційні адміністрації формують нові адміністративні органи з метою тіснішої інтеграції окупованих територій у російську систему управління.

Російські інформаційні операції та наративи: 

Путін і Шойгу зустрілися із заступником голови КНР Чжан Юйся, підкресливши антизахідну риторику і близькість між Росією і Китаєм.

Основні зусилля Росії на сході України: 

У звіті детально описуються зусилля Росії в Луганській і Донецькій областях, включаючи продовження локальних наступальних операцій і просування в окремих районах.

Російська мобілізація і технологічна адаптація: 

Обговорюються зусилля з розширення бойової потужності без загальної мобілізації та технологічні інновації для використання в Україні.

Діяльність на окупованих Росією територіях: 

Висвітлено триваючу консолідацію адміністративного контролю на анексованих територіях та зусилля з інтеграції українських громадян у російські системи.

Значна активність у Білорусі: 

У звіті йдеться про зусилля Росії щодо збільшення своєї військової присутності в Білорусі та подальшої інтеграції Білорусі у вигідні для Росії рамки.
 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини