Головна / Новини / Путін розширює умови, за яких Росія може застосувати ядерну зброю

Путін розширює умови, за яких Росія може застосувати ядерну зброю

Путін розширює умови, за яких Росія може застосувати ядерну зброю

Кремлівський лідер Володимир Путін заявив про розширення російської доктрини ядерного стримування.

Джерело: заява Путіна на нараді Радбезу, російське видання "Медуза"

Деталі: Путін звернув увагу присутніх на Радбезі, що в "оновленій редакції документа агресію проти Росії з боку будь-якої неядерної держави, але за участю або за підтримки ядерної держави пропонується розглядати як їхній спільний напад на Російську Федерацію".

Глава РФ розширив "категорію держав і військових союзів, щодо яких проводиться ядерне стримування". Також у документі доповнили перелік "військових загроз, для нейтралізації яких виконуються заходи ядерного стримування".

При цьому підставою для ядерної відповіді стане "критична загроза суверенітету РФ і звичайною зброєю". Що означає "критична загроза", Путін не уточнив.

За словами російського правителя, ядерна відповідь послідує при "достовірній інформації про старт у бік Росії засобів повітряно-космічного нападу". Це "літаки стратегічної і тактичної авіації, крилаті ракети, безпілотники, гіперзвукові та інші літальні апарати".

Що передувало:

  • Заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков на початку вересня 2024 року заявив, що Росія має намір змінити свою ядерну доктрину на основі аналізу конфліктів останніх років і "ескалаційного курсу" Заходу.
  • Раніше ЗМІ повідомили, що Росія ще до повномасштабного вторгнення в Україну готувала свій військово-морський флот для ударів по об'єктах у глибині Європи ракетами з ядерними боєголовками в разі потенційного конфлікту з НАТО.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини