Головна / Погода / Прогноз погоди на перший тиждень літа в Україні: яка погода очікується

Прогноз погоди на перший тиждень літа в Україні: яка погода очікується

2023/05/30 - 03:07
Прогноз погоди на перший тиждень літа в Україні: яка погода очікується

Україна готується зустрічати літо, і всі очікуємо погодних прогнозів на початок червня. Наш синоптик Ігор Кібальчич поділився даними, які він зібрав.

Перші дні літа: яка погода очікується

Згідно з прогнозом Кібальчича, 1 червня грозові дощі прийдуть на північ Лівобережжя. Решта території країни, ймовірно, залишиться без опадів. Вночі очікується +8...+13 градусів, а вдень температура підніметься до +18..+23.

Погода на п'ятницю: без опадів з грозами на Заході

На противагу цьому, у п'ятницю, на більшості території без опадів. Проте, на заході країни можливі короткочасні дощі з грозами. Температура вночі коливатиметься від +10 до +15 градусів, вдень вона сягне +21...+26.

Субота: дощі і грози в західних, північних та центральних регіонах

3 червня, суботу, в західних областях очікуються дощі, які вдень поширяться на північні та центральні регіони. Можливі грози та шквали до 15 – 20 метрів на секунду. Вночі буде +11...+16, вдень температура підніметься до +22...+27 градусів.

Прогноз на неділю: грозові дощі на заході

У неділю, 4 червня, у західних областях пройдуть грозові дощі. Вночі очікується +8...+13, на півдні до +17; вдень температура в Україні від +22 до +27 градусів.

Укргідрометцентр: прогноз на червень

Прогноз від Укргідрометцентру

Укргідрометцентр прогнозує дощі 1 червня по всій території країни, але без значних опадів.

Температура в червні

Зазначається, що у червні температура буде трохи вищою за середню. Прогнозують 18 – 23 градуси тепла, у горах 15 – 19. Це на 1 – 1,5 градуса вище за норму.

Кількість опадів у червні

Синоптики очікують, що кількість опадів буде у межах 49 – 90 міліметрів. У Карпатах та Прикарпатті очікується більше, зокрема, 117 – 171 міліметр, що є у межах норми.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини