Головна / Війна в Україні / Прикордонник на Закарпатті працював на спецслужби Росії

Прикордонник на Закарпатті працював на спецслужби Росії

2023/10/09 - 16:13
Прикордонник на Закарпатті працював на спецслужби Росії

Прикордонник на Закарпатті співпрацював зі спецслужбами Росії і нещодавно втік до Москви

Прикордонник на Закарпатті, який співпрацював зі спецслужбами Росії, нещодавно втік до Москви. Правоохоронці України оголосили йому про підозру.

Про кого йде мова

Уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська (Луганська область). У серпні цього ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав.

Агент РФ утік до Москви

За оперативними даними, нещодавно він у складі групи "ухилянтів" незаконно перетнув кордон з Угорщиною.

"І вже за декілька днів в одному з російських пабліків з’явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб РФ і зараз перебуває у Москві", - йдеться у заяві.

Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю зі зрадником.

Прикордоннику повідомили про підозру

ДБР заявило, що прикордоннику повідомлено про підозру у дезертирстві. Також готується повідомлення про підозру у державній зраді.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Наразі перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Україна продовжує виявляти зрадників

Сьогодні стало відомо, що СБУ і ДБР затримали в Київській області бізнесмена, який перерахував бойовикам так званої "ДНР" понад 15 млн гривень. Він "працював" не сам, його спільників знайшли у Вінниці, Житомирі, Києві, Дніпрі та Запоріжжі.

Також СБУ викрила агента РФ, який прикидався "рятувальником", щоб коригувати ворожі удари по Одесі. Він розбирав завали після "прильотів" і розшукував місця розташування HIMARS.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини