Головна / Війна в Україні / Окупаційна влада затримує українців з метою обміну

Окупаційна влада затримує українців з метою обміну

2023/04/30 - 21:28
Окупаційна влада затримує українців з метою обміну

Російська влада обвинувачує українців у тероризмі як причину для обміну

Жителі окупованих районів України стали мішенями окупаційної влади Росії, яка затримує їх з метою обміну на полонених російських військових, повідомляє BBC. За даними ресурсу, відбулося кілька подібних випадків.

"Фейкові" справи проти українців

Одним із прикладів є випадок Яніни Акулової, власниці масажного салону з окупованого Мелітополя, та ще декількох мешканців міста, яких звинувачують у підготовці теракту на території Росії. Згідно з владою, українці планували влаштувати вибух на місцевому ринку.

Андрій Голубєв, тренер з єдиноборств, також з Мелітополя, разом із ще чотирма мешканцями міста, звинувачується у міжнародному тероризмі. Російська окупаційна влада стверджує, що він планував підривати гуманітарний конвой Росії.

Офіційний Київ та правозахисники заперечують звинувачення

Київ, родичі затриманих та громадські активісти вважають ці звинувачення "фейковими" і зазначають, що в них не йдеться про війну чи вторгнення російських військ. Вони наголошують, що в звинуваченнях зображено так, ніби затримані загрожували "мирному співіснуванню народів".

Обмін українських громадян на полонених росіян

Правозахисники висловлюють думку, що таким чином російська сторона прагне згодом обміняти українських громадян на росіян, які зараз перебувають у полоні. Ці звинувачення проти українців служать підставою для створення обмінного фонду, що вплине на подальші переговори між сторонами.

Відзначається, що російська окупаційна влада часто звинувачує мешканців окупованих територій України у терористичній діяльності, щоб мати підстави для затримань та подальшого обміну на російських військових.

Таким чином, українці опиняються заручниками в руках окупаційної влади, яка використовує їх у своїх політичних інтересах. На жаль, ця ситуація створює додаткові перешкоди для забезпечення миру та стабільності в регіоні.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини