Головна / Війна в Україні / Один із найважчих днів війни. В офісі Президента пояснили чому

Один із найважчих днів війни. В офісі Президента пояснили чому

2023/05/29 - 23:22
Один із найважчих днів війни. В офісі Президента пояснили чому

Сьогоднішній день виявився одним з найскладніших для України під час конфлікту, після того як Росія нанесла ще один удар по столиці.

Таку інформацію поділився заступник керівника Адміністрації президента Ігор Жовква, інформує Sky News.

"Це стало нашою повсякденною реальністю, з якою ми стикаємося кожен день і кожну ніч. Сьогоднішній день був одним з найважчих в період війни, і, на жаль, ми обережно очікуємо, що подібне може статися знову", - зазначив він.

У відповідь на запитання, чому російські сили намагаються атакувати Київ, а не військові цілі, Жовква вказав, що російські сили нападають на цивільні області, з метою "перешкодити Україні виконати свої воєнні плани" - натякаючи на очікуваний контрудар Збройних сил України.

Він також додав, що Україна отримує значну допомогу у вигляді військового обладнання "у значно більшому обсязі і кращої якості" від міжнародної спільноти з метою підготовки до контрудару. При цьому він наголосив, що Україні як і раніше потрібно "більше та кращих систем протиповітряної оборони".

"Нам потрібні винищувачі як складова частина системи протиповітряної оборони, тому що в місцях, де нам бракує зенітних та протиракетних систем, ми використовуємо літаки", - підкреслив Жовква.

Атака на столицю

Сьогодні вранці, а потім і протягом дня в Києві та деяких регіонах України була оголошена повітряна тривога. За даними з офіційних джерел, системи ППО активно працювали над столицею. Цей обстріл став 16-м за рахуноком з початку місяця.

Відламки знищених цілей були виявлені в декількох районах Києва. В результаті нічної атаки в столиці одна особа загинула, ще двоє отримали поранення.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини