Головна / Норвегія та Данія підтримують Україну: 8 тис. артилерійських снарядів передано

Норвегія та Данія підтримують Україну: 8 тис. артилерійських снарядів передано

2023/04/03 - 19:13
Норвегія та Данія підтримують Україну: 8 тис. артилерійських снарядів передано

Норвегія і Данія надають Україні військову допомогу, передавши 8 тисяч 155-мм артилерійських снарядів, сприяючи протистоянню Росії та забезпеченню безпеки Європи.

Норвегія та Данія продемонстрували свою підтримку Україні, передавши 8 тисяч 155-мм артилерійських снарядів для Збройних Сил України. Цей крок свідчить про солідарність європейських держав щодо протидії агресії з боку Росії та забезпечення безпеки регіону.

Міністр оборони Норвегії, Бьорн Арільд Грам, підкреслив, що успішне протистояння України Росії є важливим для безпеки Європи та Норвегії. Він зазначив, що Україні потрібні артилерійські боєприпаси для цієї мети.

Виконувач обов'язків очільника оборонного відомства Данії, Троелс Лунд Поульсен, додав, що Данія разом з іншими країнами ЄС та НАТО реалізує ряд військових проектів. Він наголосив на важливості співпраці з Норвегією в цьому контексті.

Снаряди виділять зі складських запасів країн. До того ж, Данія вже пожертвувала 19 самохідних артилерійських установок CAESAR для підтримки України. Раніше Норвегія передала 20 тисяч артилерійських боєприпасів українській арміії, що підкреслює їхню принципову позицію стосовно військової допомоги Україні.

Ці заходи демонструють намір країн ЄС та НАТО продовжувати допомагати Україні у її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність. Військова підтримка з боку європейських країн має на меті зміцнити обороноздатність України та захистити її населення від агресії Росії.

Українські військові вітають цю допомогу, адже вона значно збільшує потенціал ЗСУ для протидії агресору. Зокрема, артилерійські снаряди та самохідні артилерійські установки дозволять українським військовим проводити більш ефективні операції на лінії фронту та захистити мирне населення.

Загалом, співпраця між Норвегією, Данією та Україною є прикладом взаємодії та солідарності на міжнародному рівні. Ці країни демонструють єдність у підтримці України та сприяють стабілізації ситуації на сході Європи.

Таким чином, надання військової допомоги Україні з боку Норвегії та Данії свідчить про їхню готовність брати активну участь у забезпеченні безпеки та стабільності в регіоні. Військова підтримка зміцнює обороноздатність України і дає можливість реалізувати її право на самозахист у відповідь на агресію Росії.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини