Головна / Новини Світу / Німецькі товари потрапляють до Росії через країни СНД попри санкції

Німецькі товари потрапляють до Росії через країни СНД попри санкції

2023/05/08 - 18:26
Німецькі товари потрапляють до Росії через країни СНД попри санкції

Товари від німецьких виробників продовжують надходити до Російської Федерації, навіть незважаючи на санкції, як повідомляє видання Bild, посилаючись на дані Федерального статистичного відомства Німеччини.

Відзначається, що для оминаючи санкційні обмеження, використовуються країни Співдружності Незалежних Держав, зокрема Казахстан, Вірменія та Узбекистан.

Після введення санкцій проти Росії у зв'язку з війною в Україні, експорт з Німеччини до Казахстану, Вірменії та Грузії зріс удвічі. Відзначається зростання поставок до Таджикистану на 150%, до Білорусі - на 77%, та до Киргизстану - на 994%.

Влада Німеччини висловлює підозри, що такі збільшені поставки можуть здійснюватися для паралельного імпорту товарів до Росії, уникаючи санкцій, зокрема в рамках Євразійського економічного союзу (ЄАЕС). У Берліні таку ситуацію вважають неприпустимою. За інформацією видання Bild, цей випадок вже привернув увагу спецпредставника Євросоюзу з санкцій Девіда О'Саллівана.

За даними Східного комітету німецької економіки, протягом 2022 року відбулося значне зростання експорту з Німеччини, зокрема автомобілів та автозапчастин (до Казахстану - на 507%, до Вірменії - на 761%), хімічної продукції (до Казахстану - на 129%, до Вірменії - на 110%), електроустаткування (до Узбекистану - на 105%, до Вірменії - на 344%), металопродукції (до Казахстану - на 137%) та одягу (до Казахстану - на 88%).

Ці дані свідчать про можливість використання країн СНД як транзитних точок для товарів з Німеччини, які потрапляють на російський ринок, незважаючи на санкції. Зараз відповідні органи та експерти займаються вивченням цієї проблеми та шляхів її вирішення, з метою дотримання міжнародного права та відповідних обмежень, встановлених проти Російської Федерації через її агресію в Україні.

Наразі важливо для міжнародної спільноти та Євросоюзу забезпечити ефективне виконання санкцій, оскільки це є ключовим інструментом тиску на Росію, аби вона припинила свою агресію та повернулася до міжнародного правопорядку. У зв'язку з цим, виявлення та припинення можливих шляхів оминаючи санкцій стає особливо актуальним завданням.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини