Головна / Нідерланди виділяють €274 млн на допомогу Україні, вперше у 2023 році.

Нідерланди виділяють €274 млн на допомогу Україні, вперше у 2023 році.

2023/04/03 - 23:11
Нідерланди виділяють €274 млн на допомогу Україні, вперше у 2023 році.

Уряд Нідерландів підтвердив надання першого у 2023 році комплексного пакету допомоги для України на суму €274 млн.

Ця інформація була оголошена у спільній заяві міністра закордонних справ Вопке Хукстри та міністерки зовнішньої торгівлі та розвиткового співробітництва Ліше Шрайнемахер у Палаті представників Нідерландів.

Зазначений пакет допомоги становить частину загального фонду в €2,5 млрд, виділеного урядом Нідерландів для підтримки України в 2023 році. Серед призначень цих коштів – гуманітарна допомога, розвиток сільського господарства, відновлення інфраструктури та нелетальна підтримка Збройних Сил України.

Конкретніше, €180 млн спрямовано на гуманітарну допомогу та сільське господарство, а також відновлення, тоді як €94 млн виділено на підтримку української армії, боротьбу проти безкарності та збереження культурної спадщини.

Зокрема, з "гуманітарної частини" пакета €20 млн підуть на надання гуманітарної допомоги, €10 млн – на підтримку психічного здоров’я та психосоціальну допомогу, а ще €10 млн – на розмінування сільськогосподарських угідь.

Окремо, €40 млн призначені для закупівлі насіння та сільськогосподарського обладнання, а €100 млн – на відновлення медичних закладів, системи охорони здоров’я, енергопостачання, житлового будівництва та інфраструктури.

Щодо іншої частини пакета допомоги, €75 млн з нього будуть використані для зміцнення співпраці між Україною та НАТО. На створення Реєстру завданих воєнними діями РФ збитків у Гаазі та сприяння розслідуванню воєнних злочинів в Україні виділено €14 млн.

Ще €5 млн планують витратити на захист та збереження культурної спадщини, яка відображає національну ідентичність України.

Нагадаємо, що уряд Нідерландів активно підтримує Україну у її боротьбі за стабільність, розвиток та незалежність. Цей комплексний пакет допомоги стане важливим внеском у реалізацію стратегічних ініціатив України та її євроінтеграційних прагнень.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини