Головна / Новини Світу / Мобілізація на підтримку ХАМАСу: Єменські Хусити Готуються до Бойових Дій

Мобілізація на підтримку ХАМАСу: Єменські Хусити Готуються до Бойових Дій

Мобілізація на підтримку ХАМАСу: Єменські Хусити Готуються до Бойових Дій

Загальна мобілізація в Ємені

На півночі Ємену спостерігається активна мобілізація молодих людей, які виявили бажання долучитися до військових дій на боці ХАМАСу в секторі Газа. Цю інформацію підтвердив Хузам аль-Асад, член політбюро руху "Ансар Алла" (хусити), в інтерв'ю російському виданню "РИА Новости".

Добровільна підготовка молоді

За словами аль-Асада, мобілізація охопила всі провінції Ємену. Вже сформовано кілька груп молодих людей, які пройшли спеціальну підготовку в тренувальних таборах. Він зазначив, що ці заходи спрямовані на підтримку населення Гази, яке, на думку хуситів, зазнає геноциду.

Позиція хуситів щодо участі у конфлікті

Представник хуситів наголосив, що єменські бойовики готові вступити у бойові дії на боці ХАМАСу, якщо з'являться відповідні умови та можливості. Однак він не уточнив, як саме мобілізовані бійці планують потрапити до зони конфлікту.

Загроза атак на ізраїльські кораблі

Нещодавно лідер хуситів Абдул Малік аль-Хуті погрожував атакувати ізраїльські кораблі в Червоному морі, особливо в районі протоки Баб-ель-Мандеб. Аналітики вказують на те, що хусити мають ресурси для таких атак, завдяки підтримці з боку Корпусу вартових ісламської революції.

Відповідь США на дії хуситів

У відповідь на загрози хуситів, міністр оборони США Ллойд Остін оголосив про запуск операції Prosperity Guardian. Ця багатонаціональна безпекова ініціатива, яка діє під егідою Об'єднаних морських сил, має на меті забезпечення безпеки та свободи судноплавства в Червоному морі.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини