Головна / Новини Світу / Мін’юст США звітує про викриття кібершпигунської програми, пов’язаної з ФСБ

Мін’юст США звітує про викриття кібершпигунської програми, пов’язаної з ФСБ

2023/05/09 - 22:13
Мін’юст США звітує про викриття кібершпигунської програми, пов’язаної з ФСБ

ФБР США стверджує, що виявило і знешкодило пакет шкідливих програм, який використовується у ФСБ РФ, йдеться в заяві американського Мін'юсту. 

Сьогодні Міністерство юстиції оголосило про завершення проведеної з відома суду операції під кодовою назвою MEDUSA, спрямованої на ліквідацію глобальної пірингової мережі комп'ютерів, заражених складним шкідливим програмним забезпеченням під назвою Snake, яке уряд США приписує підрозділу 16-го Центру ФСБ РФ. 

"Протягом майже 20 років цей підрозділ, іменований Turla, вдавався до різних варіантів ПЗ Snake для крадіжки конфіденційних документів із сотень комп'ютерних систем щонайменше 50 країн. Ці системи, зокрема, належали урядам країн-учасниць НАТО, журналістам та іншим суб'єктам, що становлять інтерес для Російської Федерації", - йдеться в заяві. ФБР вважає, що після крадіжки документи переправляли спеціальною секретною мережею.

Західні чиновники припускають, що російський уряд є світовим лідером у хакерстві та використовує кібершпигунство проти іноземних урядів. Москва незмінно заперечує, що здійснює хакерські операції.

Наразі невідомо, які саме документи вдалося викрасти Москві і чи є цей витік еквівалентним попередньому витоку документів Пентагону, а також чи були серед них документи, пов'язані з війною в Україні.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини