Головна / Військова допомога / Латвія передає Україні всі свої ППО Stinger - міністр оборони Латвії

Латвія передає Україні всі свої ППО Stinger - міністр оборони Латвії

2023/04/22 - 03:48
Латвія передає Україні всі свої ППО Stinger - міністр оборони Латвії

Латвія підтримує Україну, передаючи їй всі системи протиповітряної оборони Stinger, які маються в її арсеналі.

Міністр оборони Латвії Інара Мурнієце оголосила про це на зустрічі Контактної групи в Рамштайні.

Латвія активно відгукується на прохання України

За словами Мурнієце, Латвія відповіла на прохання України щодо постачання систем ППО і вирішила передати їй всі наявні зенітно-ракетні комплекси Stinger. Латвія зробить все можливе для того, щоб передати їх якомога швидше.

Співпраця для забезпечення безпеки Латвії та України

Міністр оборони Латвії підкреслила, що передача систем Stinger на фронт в Україні є важливою не лише для безпеки України, але й для безпеки Латвії.

Латвія переходить на сучасні системи ППО RBS

Мурнієце зазначила, що Латвія не залишиться без переносних зенітно-ракетних комплексів. Замість Stinger в країні будуть впроваджені більш сучасні системи RBS, які мають можливість зміни траєкторії польоту після пострілу.

Латвія підготовляє українських військових

Крім постачання систем ППО, Латвія продовжує реалізацію амбітної програми підготовки українських військових. Метою Латвії є подвоєння кількості українських солдатів, які пройшли підготовку в Латвії цього року, порівняно з 2022 роком. За останніми даними, Латвія зможе підготувати ще більше військових Збройних сил України на різних рівнях. Міністр оборони Латвії висловила впевненість, що до кінця року країна підготує майже 3 тис. українських солдатів.

Нові ініціативи щодо підготовки українських військових у Латвії

Інара Мурнієце також підкреслила, що Латвія, спільно з іншими союзниками, працює над новими ініціативами щодо підготовки українських військових на території Латвії.

Латвія підтримала Україну зенітно-ракетними комплексами Stinger у 2022 році

Варто згадати, що Латвія передала Україні зенітно-ракетні комплекси Stinger у лютому 2022 року, незадовго до початку повномасштабного вторгнення Росії. Ці ракети виявилися дуже корисними для України у відбитті перших російських атаки.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини