Головна / Статті / Курська операція: проміжні висновки і прогнози

Курська операція: проміжні висновки і прогнози

Курська операція: проміжні висновки і прогнози

На п'ятий день триває вторгнення в Курську область. Київ офіційно ще не визнав, що дії здійснює ЗСУ, але всім і так зрозуміло, що відбувається. Незважаючи на "туман війни", який досі окутує події, вже можна зробити проміжні підсумки.

Що відбувається в Курській області? Навіщо це потрібно? Що буде далі?

Курська операція: контрнаступ-2024 і нова фаза війни

По-перше, це не просто "рейд на прикордонні", як могло здатися спочатку. Це повномасштабна загальновійськова операція, реалізована силами кількох бригад, оснащених бронетехнікою, артилерією, системами ППО і, можливо, авіацією.

По-друге, ми спостерігаємо класичну масштабну наступальну операцію, яка наразі проходить успішніше, ніж південний контрнаступ 2023 року. ЗСУ вклинилися на 30-35 км вглиб, контролюючи від 155 до понад 600 км² території противника.

По-третє, російське командування знову демонструє абсолютну непрофесійність і хаос. Місцева влада виявилася неготовою до вторгнення, що призвело до шокового стану і повної дезорганізації. Відсутня єдина медійна повістка і глобальне реагування, а пропагандисти і Z-телеграм-канали критикують владу.

По-четверте, війна перейшла в нову фазу. Це перше повномасштабне вторгнення на територію РФ з часів Другої світової війни. Весь україно-російський кордон тепер стає фронтом.

По-п'яте, це відкладе можливість переговорів на невизначений час. Війна радикалізується, а відповідь Росії може бути як симетричною, так і асиметричною.

Мета ЗСУ поки що не ясна, але судячи з того, що українські війська починають зміцнювати позиції, Україна планує затриматися в Курській області. Але що буде далі?

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини