Головна / Військова допомога / Кулеба закликав ЄС швидше надати Україні сучасну бойову авіацію

Кулеба закликав ЄС швидше надати Україні сучасну бойову авіацію

2023/04/24 - 14:57
Кулеба закликав ЄС швидше надати Україні сучасну бойову авіацію

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни Європейського Союзу оперативно надати Україні сучасні бойові літаки, заявивши, що це буде найкращою інвестицією в довгострокову безпеку Європи.

Немає аргументів проти надання Україні бойових літаків

На засіданні Ради міністрів закордонних справ ЄС 24 квітня Дмитро Кулеба зазначив, що не існує раціональних аргументів проти передачі Україні сучасних бойових літаків західного типу. Він наголосив, що Україна є захисником Європи і передача літаків F-16 стане найкращою інвестицією в безпеку Європи.

Роль ЄС у наданні сучасної бойової авіації Україні

Міністр висловив впевненість, що країни ЄС можуть взяти на себе провідну роль у рішенні про надання Україні сучасної бойової авіації, продемонструвавши таким чином своє стратегічне лідерство. Він підкреслив необхідність негайного початку навчання українських пілотів на літаках західного типу, щоб миттєво використовувати їх після отримання.

Створення інфраструктури мирного європейського неба

Дмитро Кулеба акцентував увагу на тому, що передача Україні F-16 та інтеграція протиповітряної і протиракетної оборони України і сусідних країн ЄС сприятиме завершенню формування інфраструктури мирного європейського неба.

Заклик до ЄС прискорити поставки зброї та боєприпасів

Кулеба також закликав своїх колег з Європейського Союзу прискорити поставки зброї та боєприпасів до України, оскільки від цього залежить безпека Європи. Міністр закордонних справ України наголосив на важливості оперативних дій у цьому напрямку, щоб забезпечити ефективне протидію загрозам на континенті.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини