Головна / Китай виступив проти передачі Росією ядерної зброї іншим країнам

Китай виступив проти передачі Росією ядерної зброї іншим країнам

2023/04/01 - 00:56
Китай виступив проти передачі Росією ядерної зброї іншим країнам

Китай закликає всі ядерні країни скорочувати ризики ядерної війни та виконувати заяву про те, що в ядерній війні переможців не буде. Він також виступає проти передачі Росією ядерної зброї іншим країнам та нерозміщення її за кордоном.

Китай виступив проти передачі ядерної зброї Росією іншим країнам та її розміщення за межами РФ. Заступник постійного представника КНР наголосив, що ядерна війна є неприпустимою і закликав до скасування домовленостей про ядерний обмін та нерозміщення ядерної зброї за кордоном. Він також закликав всі ядерні держави пам'ятати про заяву п'яти лідерів ядерних країн про те, що в ядерній війні переможців не буде. Постпред Білорусі заявив, що контроль за ядерними боєприпасами і технологіями залишається у Росії та закликав світ не втручатися в справи між Мінськом і Москвою.

У контексті нинішніх відносин між ядерними державами, висловлена Китаєм заява про нерозміщення ядерної зброї за кордоном та виведення її до інших країн набуває особливої ваги. При цьому Білорусь закликає світ не втручатися в її внутрішні справи та звинувачує країни НАТО у практиці спільних ядерних місій.

У цілому, питання ядерної безпеки є дуже актуальним у сучасному світі, тому важливо, щоб всі держави дотримувалися зобов'язань з нерозповсюдження ядерної зброї та співпрацювали в цьому напрямку.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини