Головна / Хто отримав найбільше зиску від витоку документів Пентагону?, - Буданов відповів

Хто отримав найбільше зиску від витоку документів Пентагону?, - Буданов відповів

Хто отримав найбільше зиску від витоку документів Пентагону?, - Буданов відповів

Росія отримує найбільше зиску від масштабного витоку урядових документів США, які останніми днями з’являються в заголовках новин. Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР), генерал-майор Кирило Буданов

Росія – головний бенефіціар витоку урядових документів США

Головний управління розвідки України (ГУР) заявляє, що Росія отримує найбільше зиску від масштабного витоку урядових документів США, які останніми днями стали предметом новин. Генерал-майор Кирило Буданов висловив свою позицію під час ефіру на телеканалі ABC News.

Арешт військовослужбовця у зв'язку з витоком документів

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд оголосив про арешт військовослужбовця Національної гвардії ВПС штату Массачусетс у зв'язку з розслідуванням витоку документів. 21-річний Джек Тейшейра був затриманий у Норт-Дайтоні, штат Массачусетс, за підозру у санкціонованому вилученні, зберіганні та передачі секретної інформації з питань національної оборони.

Співпраця української та американської розвідки

Буданов підтвердив співпрацю з американськими колегами у зв'язку з цим випадком. Він зазначив, що українська розвідка має зв'язок з відповідними службами США, і обговорення витоку документів почалося з перших годин після відомості про нього.

Відсутність впливу на українсько-американські відносини

Очільник ГУР стверджує, що витік документів не матиме негативного впливу на відносини між Україною та Сполученими Штатами. Він также зазначив, що можливий вплив цієї ситуації на поле бою є мінімальним, оскільки Україна переживає другий рік російського вторгнення.

"Якщо є проблема, вона буде вирішена. Якщо проблеми не буде – ще краще. Це не зможе вплинути на реальні результати наступальної операції," – зазначив Буданов.

Перспективи українських військових успіхів у майбутньому контрнаступі

Генерал-майор Буданов висловив впевненість у здатності українських військових досягти успіху в майбутньому контрнаступі проти російських сил. Це стосується, незважаючи на те, що американські офіційні особи в приватних розмовах припускали, що будь-які майбутні успіхи, швидше за все, будуть скромнішими, ніж минулорічна блискавична операція, яка повернула величезні ділянки території під контроль українського уряду.

Отже, заяви Головного управління розвідки України свідчать про те, що Росія є основним бенефіціаром витоку урядових документів США, але ця ситуація не має вплинути на відносини між Україною та Сполученими Штатами, а також на реальні результати наступальних операцій проти російських сил.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини