Головна / Політика / Керівники провідних розвідок провели секретну зустріч у Сінгапурі та обговорили війну в Україні – Reuters

Керівники провідних розвідок провели секретну зустріч у Сінгапурі та обговорили війну в Україні – Reuters

2023/06/04 - 12:35
Керівники провідних розвідок провели секретну зустріч у Сінгапурі та обговорили війну в Україні – Reuters

У Сінгапурі представники близько двох десятків найбільших розвідувальних агенцій світу провели таємну зустріч в рамках безпекового форуму "Діалог Шангрі-Ла" цими вихідними.      

Про це повідомляє Reuters з посиланням на п'ять джерел.

За даними видання, уряд Сінгапуру проводить подібні зустрічі уже кілька років поспіль в рамках форуму, але раніше про них не повідомлялося.

США, зокрема, були представлені директоркою національної розвідки Авріл Хейнс. Також були присутні голова індійського агентства зі збору розвідданих за кордоном, Research and Analysis Wing Самант Гоел та представник розвідки Китаю. Жоден представник Росії не був присутній на зустрічі, повідомило одне з джерел. Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов був на форумі, але сказав, що не був присутній на розвідувальній зустрічі, пише агентство.

"Серед спецслужб існує негласний кодекс, згідно з яким вони можуть говорити, коли більш формальна та відкрита дипломатія є складнішою – це дуже важливий фактор під час напруги, і подія в Сінгапурі допомагає цьому сприяти", - розповіло джерело.

Інформації про порядок денний переговорів мало. Агентство повідомляє тільки, що розвідки обговорювали російсько-українську війну та транснаціональну злочинність.

Сполучені Штати, Велика Британія, Канада, Австралія і Нова Зеландія керують так званою мережею "П'ять очей" для збору і обміну широким спектром розвідувальних даних, а їхні представники розвідки часто зустрічаються.

Масштабніші зустрічі розвідувального співтовариства відбуваються рідше і майже ніколи не афішуються.

На форумі з питань безпеки понад 600 делегатів із 49 країн провели три дні пленарних засідань, а також двосторонніх і багатосторонніх зустрічей за зачиненими дверима.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини