Головна / Війна в Україні / "єВідновлення". Як отримати виплату за пошкоджене житло

"єВідновлення". Як отримати виплату за пошкоджене житло

2023/06/17 - 23:29
"єВідновлення". Як отримати виплату за пошкоджене житло

Українські громадяни мають можливість отримати компенсацію за знищене або пошкоджене майно внаслідок російського нападу. Для цього вони мають подати заяву на участь в програмі "єВідновлення".

Цю інформацію приводить прес-центр Мінцифри.

Щоб стати власником фінансових ресурсів на реставрацію помешкання, яке постраждало від російського вторгнення, необхідно сповістити про пошкодження власності, заповнити заяву про компенсацію в програмі "Дія" та отримати спеціалізовану картку "єВідновлення". Саме на цей рахунок українські громадяни будуть переказувати кошти на вироби та послуги для відновлення.

Як отримати картку

Спочатку необхідно вибрати одне з банківських установ:

ПриватБанк monobank ПУМБ Абанк Sense Bank Райффайзен Банк sportbank izibank

Потім необхідно встановити банківський додаток та відкрити спеціальну картку "єВідновлення".

Як використовується картка

Картку можна використовувати виключно для оплати будівельних матеріалів або послуг бізнес-партнерів програми "єВідновлення". При цьому неможливо переводити гроші на інші рахунки, зняти готівку, робити платежі за реквізитами або поповнювати картку.

Важливо, що кошти на реставрацію житла слід витратити протягом 12 місяців. В іншому випадку вони повертаються до державного бюджету.

Більше про програму "єВідновлення" можна дізнатися на веб-сайті.

Програма "єВідновлення"

10 травня в Україні була започаткована програма "єВідновлення", у рамках якої українським громадянам будуть компенсовані витрати за знищене та пошкоджене житло.

На початковому етапі Кабмін виплачуватиме кошти громадянам, які потребують косметичного ремонту житла. Однак, уряд уже розпочав розширення програми.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини