Головна / Європейський Союз / ЄС погоджується визнавати судові рішення України в цивільних та комерційних справах

ЄС погоджується визнавати судові рішення України в цивільних та комерційних справах

2023/04/24 - 14:38
ЄС погоджується визнавати судові рішення України в цивільних та комерційних справах

Рада ЄС ухвалила угоду з Україною щодо визнання судових рішень у цивільних та комерційних справах в рамках Гаазької конвенції, підкресливши підсилення зв'язків між обома сторонами.

Рада ЄС підтримала угоду з Україною

Рада Європейського союзу підтвердила свою згоду на укладення угоди з Україною щодо визнання судових рішень у цивільних та комерційних справах 24 квітня.

Гаазька конвенція як основа відносин

Угода базується на Гаазькій конвенції 2019 року, яка вимагає від держав-учасниць визнавати та виконувати судові рішення, прийняті у цивільних або комерційних справах в інших державах-учасницях.

Зміцнення відносин між ЄС та Україною

Міністр юстиції Швеції Гуннар Стрьомер зазначив, що це рішення сприятиме зміцненню зв'язків між ЄС та Україною, дозволяючи визнавати та виконувати судові рішення один одного.

Україна ратифікувала Конвенцію у 2022 році

Відзначимо, що у 2022 році Україна ратифікувала Гаазьку конвенцію. Згідно з цим документом, договірні відносини між Україною та ЄС будуть встановлені з 1 вересня 2023 року.

ЄС не бачить перешкод для договірних відносин із Україною

За повідомленням, Євросоюз не спостерігає фундаментальних перешкод, пов'язаних з незалежністю судової системи України, які можуть завадити укладенню договірних відносин між сторонами.

Верховна Рада ратифікувала Конвенцію у 2022 році

Нагадаємо, що Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію про визнання та виконання іноземних судових рішень у цивільних або комерційних справах у липні 2022 року. Це рішення відкриває нові можливості для співпраці України та ЄС у сфері правосуддя та захисту прав громадян.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини