Головна / Події / Голова Одеси під арештом: застава скорочена до 13 млн гривень

Голова Одеси під арештом: застава скорочена до 13 млн гривень

2023/05/05 - 00:26
Голова Одеси під арештом: застава скорочена до 13 млн гривень

Вищий антикорупційний суд арештує мера Одеси

4 травня Вищий антикорупційний суд України заарештував мера Одеси Геннадія Труханова на 60 діб та встановив заставу в розмірі 13 мільйонів гривень (приблизно 352 тисячі доларів). Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Заборгованість по заставі спонукала до арешту

Труханов не сплатив відразу початкову заставу у розмірі 31 млн грн (839 000 доларів США), визначену судом 25 квітня. Через це САП звернулася до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Арешт мера та звинувачення в розтраті коштів

Суд вирішив частково задовольнити клопотання, внаслідок чого Труханов був арештований в залі суду. Мера Одеси звинувачують у розтраті понад 92 млн грн ($2,5 млн) бюджетних коштів під час придбання будівлі одеського заводу "Краян" для міської влади за завищеною ціною.

Попередній виправдувальний вирок та апеляція САП

Спочатку Малиновський районний суд Одеси розглянув справу у 2018-2019 роках та оголосив виправдувальний вирок Труханову та іншим обвинуваченим. Однак САП подала апеляцію до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, яка скасувала виправдувальний вирок та направила справу на новий розгляд до суду.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини