Головна / Військова допомога / Генерал Залужний обговорює підготовку військ з командувачем НАТО

Генерал Залужний обговорює підготовку військ з командувачем НАТО

2023/04/30 - 21:38
Генерал Залужний обговорює підготовку військ з командувачем НАТО

Головнокомандувач ЗСУ Залужний зустрічається з генералом Каволі

Верховний головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 30 квітня провів зустріч з генералом Крістофером Каволі, командувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та Збройних сил США в Європі.

Обговорюють оперативну обстановку на лінії фронту

Залужний повідомив про обговорення ситуації на лінії фронту, розглянули можливі сценарії, загрози та передумови майбутніх дій ЗСУ. Він зазначив, що головна мета - підготуватися для ефективного виконання завдань.

Важливість вчасного та достатнього постачання боєприпасів і техніки

Під час зустрічі, за словами Залужного, було наголошено на важливості забезпечення України боєприпасами та технікою вчасно та в достатній кількості. Він також акцентував увагу на необхідності отримання широкого спектру озброєння та систем ППО для протидії російській агресії.

Питання підготовки та співпраці з НАТО

Залужний та Каволі також обговорили питання підготовки українських захисників та продовження співпраці з НАТО для зміцнення обороноздатності України.

Спільні навчання та підтримка з боку НАТО

В ході розмови обговорювалась можливість проведення спільних навчань між Збройними силами України та країнами-членами НАТО з метою підвищення ефективності спільних операцій. Сторони також погодилися щодо необхідності посилення співпраці між Україною та НАТО на різних рівнях.

Технічна допомога та модернізація зброї

Крім того, генерал Залужний та генерал Каволі обговорили питання технічної допомоги та модернізації зброї Збройних сил України. Зокрема, вони розглянули можливість надання новітніх зразків озброєння та військової техніки, які могли б допомогти українським військовим протистояти російським агресорам на ще більш високому рівні.

Підсумки зустрічі та подальші кроки

Висловивши своє задоволення результатами зустрічі, генерал Залужний наголосив на важливості продовження діалогу з НАТО та співпраці в рамках посилення обороноздатності України. Він також зазначив, що обговорені питання стануть основою для подальших дій у співпраці з альянсом.

Обидві сторони висловили готовність до налагодження більш тісних контактів, розширення співпраці та підтримки України у протистоянні з російською агресією, а також забезпечення миру та стабільності на європейському континенті.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини