Головна / Евакуація місцевих жителів Скадовського району до Криму та Росії: деталі та наслідки

Евакуація місцевих жителів Скадовського району до Криму та Росії: деталі та наслідки

2023/04/03 - 23:40
Евакуація місцевих жителів Скадовського району до Криму та Росії: деталі та наслідки

У Скадовському районі Херсонської області російські окупаційні війська почали формувати списки місцевих жителів, які погоджуються на евакуацію до Криму або Російської Федерації. Це поки що має статися на здавалося б добровільній основі, але в першу чергу планують вивезти жінок та дітей.

Інформація від Генерального штабу ЗСУ

Згідно з повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, активних бойових дій на Запорізькому та Херсонському напрямках поки що не відбувається. Однак, ворог намагається наростити свої оборонні можливості на цих територіях.

Обстріли населених пунктів

Російська армія продовжує обстрілювати населені пункти, розташовані поблизу лінії зіткнення. Серед постраждалих сіл та міст – Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Кам’янське Запорізької області, а також місто Херсон.

Наслідки для місцевого населення

Ця ситуація спричиняє значний стрес та незручності для місцевого населення. Вони стикаються з вибором між тим, щоб залишитися на окупованій території з невизначеним майбутнім або переселитися до Криму чи Росії, втративши свої домівки та звичайне життя.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини