Головна / Політика / Держсекретар США припустив можливість визнання РФ як держави-спонсора тероризму

Держсекретар США припустив можливість визнання РФ як держави-спонсора тероризму

Держсекретар США припустив можливість визнання РФ як держави-спонсора тероризму

Ентоні Блінкен, державний секретар США, вперше не виключив можливості визнати Росію державою, що спонсорує тероризм.

Він заявив про це під час слухань у сенатському комітеті США, присвячених Китаю.

Заява Блінкена була висловлена під час дебатів з республіканським сенатором Ліндсі Гремом, який настійно закликав визнати Росію державою-спонсором тероризму.

"Всі ми тут хочемо, щоб Китай не допомагав Росії, чи не так? Я маю ідею. 100 американських сенаторів висловили пропозицію визнати Росію державою-спонсором тероризму, щоб зупинити країни, як Китай, від збройної підтримки їх", - нагадав Грем.

"Пройшло кілька місяців, але нічого не змінилося. Пане державний секретарю, ви мені подобаєтесь, але ви ж ніколи не визнаєте Росію державою-спонсором тероризму, чи не так?" - запитав він.

Американський дипломат коротко відповів: "Не кажіть "ніколи".

Продовжуючи дебати з сенатором, Блінкен зазначив, що, на його погляд, вже введені санкції та повноваження, які США має, зуміли стримати Пекін від військової підтримки Москви.

Визнання Росії державою-спонсором тероризму би привело до міжнародної ізоляції Москви та зобов'язало б США накласти додаткові обмеження на країни, що співпрацюють з Кремлем. Саме Державний департамент має право встановлювати такий статус.

Адміністрація Байдена раніше відмовилась від вимог визнати РФ державою-спонсором тероризму, стверджуючи, що це обмежило б дії США у співпраці з Росією в цілому та блокувало б усі дипломатичні зусилля, спрямовані на припинення війни Росії проти України.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини