Головна / Війна в Україні / Британська розвідка розкрила чисельність російських військ в Україні

Британська розвідка розкрила чисельність російських військ в Україні

Британська розвідка розкрила чисельність російських військ в Україні

Згідно інформації, наданої розвідкою Великої Британії, в Україні розташовано більш ніж 200 тисяч російських військових. Ці сили представлені 70 полками та бригадами, які розподілені між п'ятьма військовими групами.

Ця інформація була оприлюднена у Twitter британського Міністерства оборони.

Розвідка Британії пояснила, що, згідно з доступними документами, структура російських військових угруповань в Україні схожа на ту, що була на момент початку повномасштабної агресії 24 лютого 2022 року. Тому аналітики вважають, що вона все ще включає понад 200 тисяч військовослужбовців, які формують приблизно 70 бойових полків і бригад, поділених на п'ять військових груп. Як і в початковий період війни, російським військовим обмежено доступ до повітряних операцій.

Втім, у лютому 2022 року російські війська складалися в основному з професійних військових, були добре оснащені сучасними транспортними засобами і проходили регулярні тренування. Тепер же армія в основному складається з погано підготовлених мобілізованих резервістів, які все частіше використовують застаріле обладнання, і багато з'єднань страждають від нестачі сил. Російські війська тепер регулярно виконують лише досить прості піхотні операції.

Розвідка також зазначила, що Росія не має достатніх резервів.

Спроби поточного військового угрупування РФ створити великий, боєздатний, мобільний резерв для нових операційних завдань видаються маловірними. Це малоймовірно, що таке військове угрупування зможе ефективно досягти масштабного військового впливу вздовж 1200-кілометрового фронту в умовах високого напруження.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини