Головна / IT / БПЛА "Червоне яблуко" почнуть виробляти серійно

БПЛА "Червоне яблуко" почнуть виробляти серійно

2023/04/29 - 23:50
 БПЛА "Червоне яблуко" почнуть виробляти серійно

Турецька компанія Baykar Tech готується до серійного виробництва безпілотних винищувачів Kizilelma. За словами керівника компанії Сельчука Байрактара, їх запустять на виробництво у 2024 році.

Baykar Tech здобула світову популярність завдяки успішному застосуванню Bayraktar TB2 в Азербайджані та Україні. Вироблені компанією безпілотні апарати мають великий експортний успіх і дозволили їй увійти до числа найбільших турецьких експортерів продукції оборонного призначення.

Безпілотник "Червоне яблуко" спочатку проєктували як автономний бойовий літальний апарат класу "повітря-повітря", керований пілотом-оператором, який перебуває на землі. Його розробка з українським двигуном свідчить про успішну співпрацю українських та турецьких підприємств у військовій сфері.

Перший політ Kizilelma відбувся у лютому цього року, а в квітні інженери Baykar Tech розпочали його тестування в тандемі з іншими БПЛА. Незабаром "Червоне яблуко" зможе підніматися в небо разом із пілотованими винищувачами турецьких ВПС.

Співпраця між українськими та турецькими підприємствами у військовій сфері розвивається досить активно в останні роки. Зокрема, в Україні вже виробляється важка бронетехніка, на яку встановлюють турецькі бойові модулі. Також українські підприємства займаються виробництвом елементів для турецьких БПЛА.

Незважаючи на ситуацію з війною в Україні та кризу в турецько-російських відносинах, співпраця у галузі оборонної промисловості продовжує розвиватися. Такі проекти як серійне виробництво БПЛА "Червоне яблуко" з українським двигуном, можуть стати додатковим фактором для зміцнення співпраці між державами.

Україна і Туреччина є важливими партнерами у регіоні та розвивають взаємовигідні стосунки в різних галузях. Розвиток співпраці у військовій сфері дозволяє обом країнам зміцнити свої оборонні потужності та забезпечити безпеку своїх громадян.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини