Головна / Новини / Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю

Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю

Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю

Президент України Володимир Зеленський заперечив, що Україна готується створити ядерну зброю.

Джерело: Зеленський на пресконференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте в Брюсселі

Пряма мова Зеленського: "Ми ніколи не говорили про те, що ми готуємось створити ядерну зброю. Я сказав, що коли був підписаний Будапештський меморандум, було прописано, що Україна віддає ядерну зброю і Україна від цих країн-підписантів (на той час включно з Росією, Китаєм, США) матиме гарантії безпеки, територіальної цілісності і суверенності. Це означає, що ми віддали ядерну зброю. І ці люди, які тоді були партнерами, повинні були нам надати гарантії безпеки".

Деталі: Президент нагадав, що Будапештський меморандум не вберіг Україну від військової агресії з боку Росії, саме тому він покладає надії на НАТО. 

Рютте додав, аби ЗМІ не перекривлювали факти. За його словами, Україна має бути в НАТО і партнери зроблять все, що потрібно для перемоги.   

Раніше німецьке видання Bild з посиланням на неназваного українського чиновника написало, що в України є матеріал і знання щодо створення ядерної зброї: "Матеріал у нас є, у нас є знання. Якщо буде вказівка, нам знадобиться лише кілька тижнів для створення першої бомби".

Що передувало:

Зеленський розповів, що у спілкуванні з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом обговорив потребу вступу України до НАТО, згадавши при цьому відмову Києва від ядерної зброї.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини