Головна / Новини / Зеленський: За даними розвідки, Росія от-от кине в бій перших північнокорейських військових

Зеленський: За даними розвідки, Росія от-от кине в бій перших північнокорейських військових

2024/10/25 - 13:01
Зеленський: За даними розвідки, Росія от-от кине в бій перших північнокорейських військових

За інформацією української розвідки, 27–28 жовтня Росія кине в бій перші північнокорейські військові підрозділи.

Джерело: президент Володимир Зеленський у соцмережах

Деталі: За словами глави держави, 25 жовтня головком Олександр Сирський доповів йому про залучення Росією військових із Північної Кореї. За інформацією розвідки, вже 27–28 жовтня перші північнокорейські військові будуть застосовані Росією в зонах бойових дій.

Це очевидний ескалаційний крок Росії, який має значення, на відміну від усієї тієї дезінформації, якої багато звучало в Казані цими днями, наголосив президент.

Пряма мова Зеленського: "Світ може чітко побачити, чого насправді хоче Росія, і це продовження війни. Саме тому потрібна принципова та сильна реакція лідерів світу.

Фактичне залучення Північної Кореї до бойових дій повинно отримати відповідь у вигляді не заплющених очей та розгублених коментарів, а відчутного тиску як на Москву, так і на Пхеньян заради дотримання Статуту ООН і покарання за ескалацію".

Передісторія:

  • В Міністерстві оборони Південної Кореї 8 жовтня заявили, що Північна Корея, ймовірно, направить якусь частину своїх регулярних збройних сил в Україну на підтримку Росії.
  • 13 жовтня Зеленський заявив, що Північна Корея постачає Росії не лише зброю, але й особовий склад до військових сил, і закликав партнерів посилити підтримку України. 14 жовтня Зеленський заявив про фактичне включення у війну Північної Кореї. 17 жовтня президент уточнив, що Росія має намір залучити близько 10 тисяч солдатів з Північної Кореї до війни проти України.
  • 18 жовтня керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців наразі проходять підготовку на сході Росії. Вони будуть готові до участі в бойових діях проти України вже з 1 листопада. 
  • 23 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Пентагон вже є докази того, що війська Північної Кореї перебувають у Росії
  • 24 жовтня ГУР МОУ повідомило, що перші підрозділи військових з КНДР, які пройшли навчання на східних російських полігонах, вже прибули в зону бойових дій – 23 жовтня їх помітили у Курській області РФ.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини